Social Work met special needs kinderen

Social Work met special needs kinderen

Bali, Sri Lanka, Vietnam

Volg jij een studie op het gebied van social work? En wil jij graag aan de slag met kinderen met een beperking? Go Pure biedt meerdere projecten waar jij als stagiaire het verschil kan maken.

Stage in Bali: Ons special needs en onderwijsproject op Bali biedt onderwijs en begeleiding aan alle kinderen die dit nodig hebben. Zo wordt er onderwijs gegeven aan kindjes met een beperking en aan weeskinderen maar ook uit kinderen uit de omliggende dorpen. Naast het geven van Engelse les aan de (special needs) kinderen houd je je als vrijwilliger ook bezig met dagbestedingsactiviteiten. Vrijwilligers met ervaring in fysiotherapie zijn ook meer dan welkom op het project. Een heel mooi en afwisselend project met veel mogelijkheden.

Stage in Vietnam: Go Pure heeft een samenwerking met zeven childcare centra. Elk centrum vangt kinderen in de leeftijd peuter tot tiener op met verschillende problemen. Denk hierbij aan autisme, lichamelijke beperkingen, psychische aandoeningen, ADHD etc. Samen met onze partner zoeken wij naar een project dat aansluit bij jouw wensen en skills. Een speciaal project is Friendship Village, een leef-, gezondheids- en educatie centrum voor kinderen die leven met de gevolgen van het gif “Agent Orange”. Tegelijkertijd is de Frienship Village een symbool van internationale solidariteit, verzoening en de voortdurende inspanningen om de pijn van de oorlog te genezen veroorzaakt door Agent Orange.

Stage in Sri Lanka: Werken met kinderen met een verstandelijke beperking is mogelijk in het zuiden van Sri Lanka. Hier ondersteunt Go Pure een aantal bijzondere ‘special needs’ projecten. Je kunt aan de slag bij een klas met meisjes met een beperking of bij een community center waar kinderen worden opgevangen. Je werkzaamheden zijn gericht op onderwijs- en dagbestedingsactiviteiten. Daarnaast kun je ook werken op een opvang voor daklozen met beperking.

Per locatie variëren de werkzaamheden:

Special needs Bali: Als vrijwilliger met een sociale achtergrond of interesse kun je les gaan geven aan de special needs kinderen op het project. Op het project zijn 30 kinderen met een beperking die in drie klassen zijn ingedeeld. Je werktijden zijn van 10.00 – 15.00. ’s Ochtends help je mee met de Engelse les en ’s middags ga je aan de slag met creatieve workshops en andere activiteiten.

Special needs Vietnam: de activiteiten zijn onder andere

 • Kinderen helpen met hun dagelijkse schema (leersessies, individuele- en groepsactiviteiten, sporten etc.)
 • Zorgen voor en spelen met de gehandicapte kinderen (wandelen, masseren, fysieke activiteiten)
 • Docenten ondersteunen bij het organiseren van lessen en het voorbereiden van lesmateriaal
 • Kinderen belangrijke algemene vaardigheden bijbrengen, zoals naaien, kleding vouwen, tekenen, schilderen, speelgoed maken etc.
 • Lokale staff ondersteunen bij klinische/medische activiteiten en speciaal onderwijs.

Special needs Sri Lanka: Het vrijwilligerswerk bij het community center en de lokale school bestaat uit het meedraaien in bestaande lesprogramma’s, kleine klasjes zelf begeleiden en de leerkrachten meer kennis bijbrengen op het gebied van omgaan met ‘special needs’ kinderen. Er is nu te weinig kennis en begeleiding op dagelijkse basis om iedereen voldoende aandacht te geven. Minimaal een keer per week verzorgt de lokale school zwemlessen met de ‘special needs’ meisjes. Vrouwelijke stagiaires kunnen hier aan de slag en helpen met zwemvaardigheden. Je hoeft hiervoor geen zwemleraar te zijn, alle hulp is welkom. Het is belangrijk dat deze meisjes door middel van zwemles meer zelfvertrouwen ontwikkelen.

Kijk in het menu voor een overzicht van de kosten. We sturen jou altijd een vrijblijvende offerte.

Bij de kosten zijn de volgende zaken inbegrepen:

Accommodatie: Je verblijft in een comfortabel huis met andere stagiaires en vrijwilligers. Alle maaltijden van maandag tot en met zaterdag worden hier voor je bereid en zijn inclusief – lekker genieten dus van dat heerlijke Aziatische eten!

Transport: Uiteraard word je opgehaald van het vliegveld door onze lokale partner.

Oriëntatie ter plekke: Op de plaats van bestemming start je je stage met een goede oriëntatie van de omgeving, verzorgd door onze lokale partner.

Coördinatoren: In Vietnam, Bali en Sri Lanka werkt Go Pure met een lokale partnerorganisatie. Zij verzorgen de huisvesting en begeleiding van stagiaires. Zij zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of problemen. Daarnaast heb je op het partnerproject waar je geplaatst bent een coördinator die je begeleidt op het project, je werkschema met je doorneemt en je vertelt wat je moet en kan doen.

Hulp bij voorbereiding: We helpen je voor vertrek met alle vragen of problemen die je eventueel hebt. Je woont een voorbereidingsdag bij waarin je wordt voorzien van informatie en tips over wonen en werken in Azië, cultuurverschillen en wat je kan verwachten van werken in het buitenland.

Verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG): Voordat je je stage in het buitenland kan doen dien je een VOG te hebben. Wij kunnen deze gratis voor je aanvragen als je in bezit bent van een DigiD.

Certificaat: Om aan te tonen dat je je hebt ingezet voor een ontwikkelingsproject, krijg je bij terugkomst van Go Pure een certificaat.

Donatie aan het project: Wij vinden het belangrijk een project ook financieel te steunen, daarom gaat een deel van het bedrag dat je betaalt rechtstreeks naar het project.

Projectondersteuning Go Pure: Een fee voor Go Pure wordt door ons gebruikt om de kosten voor promotie, begeleiding, plaatsing en management van het project te dekken. Daarnaast wordt een deel van dit bedrag gebruikt om in Nederland betrokkenheid te creëren voor ontwikkelingssamenwerking. Zonder promotie en begeleiding krijgen onze projecten op de langere termijn geen of niet goed voorbereide vrijwilligers, en kan onze hulp geen stand houden.

Niet inbegrepen bij de programmakosten zijn:

 1. Vliegticket van en naar je bestemming
 2. Verplichte reisverzekering
 3. Visum
 4. Vaccinaties
 5. Overige kosten aan maaltijden en transport buiten het programma
 6. Eigen kosten voor internet, souvenirs, luxe boodschappen enzovoorts
 7. Excursies

Startdata in overleg. Aankomst is normaliter in het weekend voor de start van je project op maandag.

Wil je samen reizen met je vriend of vriendin of studiegenoot op reis? Dit is bij ons heel normaal en regelen we vaak. Laat het ons vooral weten!

In Vietnam verblijf je in het stagiaire-huis van onze partner organisatie. Het team daar is altijd om de hoek om je te helpen. De accommodatie heeft meerdere kamers, elk met een badkamer. Je deelt de kamer met max 3 andere stagiaires. Je kamer beschikt over airconditioning en beddengoed wordt voor je verzorgd. Van maandag tot en met vrijdag is er iemand aanwezig om voor je te koken, drie maaltijden per dag. Hier kun je van genieten in de gezamenlijke living area.

In Sri Lanka overnacht je in een stagiaire-huis bij onze coördinator. Het huis is te vergelijken met een guesthouse, want je overnacht in een mooie ruime kamer, samen met een andere stagiair. In totaal zijn er elf kamers beschikbaar. Het is mogelijk om een eigen kamer te reserveren bij beschikbaarheid. De kamers hebben een eigen badkamer. De maaltijden worden dagelijks verzorgd door de familie van onze coördinator.

In Bali verblijf je in een speciale accommodatie, gelegen op loopafstand van het project. Je deelt met maximaal twee andere vrijwilligers/stagiaires een grote kamer. Er zijn twee eenpersoonskamers beschikbaar. Als je er behoefte aan hebt om op een eigen kamer te overnachten, geef dit dan duidelijk aan bij je aanmelding. Tijdens de lesdagen (van maandag tot en met donderdag) zijn het ontbijt en avondeten (Indonesisch eten) inbegrepen.

 


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!