Nepal; Never Ending Peace And Love

Nepal

Overweldigend Nepal

Nepal, het dak van de wereld. Het land van de Himalaya, de sherpa’s, bijzondere kloosters, cultuur en de nog mooiere natuur. Nepal is een land van uiterste. Doordat het ligt ingeklemd tussen India en Tibet heeft het een uniek landschap. Van subtropische bossen tot de grauwe landschappen op de Himalaya en van gebieden waar tijgers rondlopen tot bergen waar de zeldzame sneeuwluipaard jaagt.

Nepal is een prachtig land met talloze redenen waarom je het zou moeten bezoeken! Want wie kent niet prachtige kleurrijke foto’s met vlaggetjes van Nepal. Natuurlijk, je hebt waar dan ook uitzicht op de Mount Everest in het majestueuze Himalaya berglandschap. Maar Nepal heeft ook een rijke culturele geschiedenis. Zo vind je in de Kathmandu-vallei oude koningssteden, kleurrijke markten, boeddhistische kloosters en hindoeïstische tempelcomplexen.

De Nepalezen zijn zachtaardig en gastvrij. Een homestay is een geweldige manier om het dagelijks leven in Nepal van dichtbij te ervaren. Je logeert als je op pad gaat met GoPure vaak bij een lokale familie die je graag laat zien hoe hun leven eruitziet.

En als vrijwilliger kun je hier echt het verschil maken omdat het land in 2015 werd getroffen door een verwoestende aardbeving. Het land is hersteld maar hulp is nog zo nodig. Je kunt hier een rondreis combineren met vrijwilligerswerk. Een unieke ervaring die cultuur, natuur en vrijwilligerswerk combineert en je echt een inkijk geeft in het dagelijkse leven terwijl je jouw steentje bijdraagt. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om aan de slag te gaan bij een project.

Kortom, Nepal is overweldigend en raakt je diep.

 


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!