Onderwijs en Pedagogiek

Onderwijs & Pedagogiek

Bali, Cambodja, Nepal, Sri Lanka, Thailand, Vietnam

Als stagiair PABO sta jij zelf voor de klas in Bali, Cambodja, Sri Lanka, Thailand, Nepal en Vietnam. Je bereidt lesplannen voor en zorgt ervoor dat kinderen (al dan niet met special needs) op een leuke manier Engels leren spreken.

Naast Engelse les zijn er ook mogelijkheden om lessen te geven op meerdere gebieden, zoals bijvoorbeeld recycling, organic farming, computerlessen, sport en kunst. Geef zelf aan waar jouw kwaliteiten en interesses liggen, dan is er van alles mogelijk!

Pedagogiek is een onderbelicht onderwerp in ontwikkelingslanden. Kennis hiervan is beperkt, en scholen zijn dan ook heel blij met stagiaires op het gebied van pedagogische wetenschappen. Ook buiten school zijn er mogelijkheden om jouw vaardigheden in te zetten, bijvoorbeeld middels gezinspedagogiek.

Als stagiair op het gebied van onderwijs kan je denken aan de volgende werkzaamheden:

 • Lesgeven is je hoofdtaak. Afhankelijk van het project geef je deze lessen alleen of samen met een lokale docent. Het kan ook voorkomen dat je een eigen klas krijgt toegewezen, of dat je samen met de lokale leerkracht een klas opsplitst waardoor je meer individuele aandacht kunt geven aan de studenten.
 • ‘Immersive Teaching’ is de term die wordt gebruikt wanneer kleuters in de leeftijd van drie tot vijf jaar een tweede taal leren door middel van spel en verbale communicatie. Op de verschillende projecten is het belangrijk dat kleuters zoveel mogelijk worden blootgesteld aan de Engelse taal – spelen en leren tegelijkertijd!
 • Teach the teacher, waarmee we bedoelen dat jij jouw vaardigheden en kennis over zult dragen op lokale docenten. Zo stimuleren we beter onderwijs in de nabije toekomst, ook zonder inmenging van stagiaires.
 • Lessen voorbereiden: Naast de vaste lestijden is het natuurlijk belangrijk dat je de lessen goed voorbereidt. Je moet er dus rekening mee houden dat ook hieraan dagelijks tijd besteed zal moeten worden.
 • Tijd met de kinderen doorbrengen: Een heel belangrijk aspect van je stage is er te zijn voor de kinderen. Veel kinderen hebben het thuis niet altijd even makkelijk en kunnen wel wat afleiding en aandacht gebruiken. Daarbij helpt een complimentje van tijd tot tijd om ze meer zelfvertrouwen te geven.

Als stagiair op het gebied van pedagogiek kan je denken aan de volgende taken tijdens je stage:

 • Je werkt in eerste instantie mee met de bestaande activiteiten zoals het geven van educatieve workshops aan kinderen.
 • Je kunt worden ingezet om de kwaliteit van bestaande ‘outreach’ projecten te beoordelen.
 • Je ontwikkelt en geeft ook personeelstraining.
 • Je werkt een op een met een lokale sociaal pedagoog en helpt met het schrijven van projectvoorstellen voor donateurs.

Kijk in het menu voor een overzicht van de kosten. We sturen jou altijd een vrijblijvende offerte.

Bij de kosten zijn de volgende zaken altijd inbegrepen:

Stage bemiddeling en plaatsing: Op basis van jouw wensen en de eisen vanuit je school stellen we minor op maat samen.

Accommodatie organisatie: Wij regelen voor jou een comfortabele accommodatie. Afhankelijk van de bestemming verblijf je in een vrijwilligers- en stagiaire huis of lokaal guesthouse, waar je gastvrij wordt ontvangen. Op meerdere bestemmingen is een privé kamer mogelijk. De kosten van de accommodatie zijn niet altijd inbegrepen in de prijs (kijk hiervoor in het kosten overzicht).

Transport: Uiteraard word je opgehaald van het vliegveld door onze lokale partner.

Oriëntatie ter plekke: In het land van bestemming start je je minor periode met een goede oriëntatie van de omgeving, verzorgd door onze lokale partner.

Coördinatoren: In Azië werkt Go Pure met lokale partnerorganisaties. Zij verzorgen de huisvesting en begeleiding van stagiaires en vrijwilligers. Zij zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of problemen. Daarnaast heb je op het project of de stage plek waar je geplaatst bent een coördinator die je begeleidt, je werkschema met je doorneemt en je vertelt wat je moet en kan doen.

Hulp bij voorbereiding: We helpen je voor vertrek met alle vragen of problemen die je eventueel hebt. Je woont een voorbereidingsdag bij waarin je wordt voorzien van informatie en tips over wonen en werken in Azië, cultuurverschillen en wat je kan verwachten van het lopen van een stage in het buitenland.

Certificaat: Bij terugkomst krijg je van Go Pure een certificaat van deelname.

Donatie aan het project: Als je een sociale stage loopt op een van onze projecten, steun je jouw project ook financieel. Een deel van het bedrag dat je betaalt gaat dan rechtstreeks naar het project.

Niet inbegrepen bij de programmakosten zijn:

 1. Vliegticket van en naar je bestemming
 2. Verplichte reisverzekering
 3. Visum
 4. Vaccinaties
 5. Overige kosten aan maaltijden en transport
 6. Eigen kosten voor internet, souvenirs, luxe boodschappen enzovoorts
 7. Excursies

Startdata in overleg. Aankomst is normaliter in het weekend voor de start van je project op maandag.

Wil je samen reizen met je vriend of vriendin of studiegenoot op reis? Dit is bij ons heel normaal en regelen we vaak. Laat het ons vooral weten!

In Vietnam verblijf je in het stagiaire-huis van onze partner organisatie. Het team daar is altijd om de hoek om je te helpen. De accommodatie heeft meerdere kamers, elk met een badkamer. Je deelt de kamer met max 3 andere stagiaires. Je kamer beschikt over airconditioning en beddengoed wordt voor je verzorgd. Van maandag tot en met vrijdag is er iemand aanwezig om voor je te koken, drie maaltijden per dag. Hier kun je van genieten in de gezamenlijke living area.

In Sri Lanka overnacht je in een stagiaire-huis bij onze coördinator. Het huis is te vergelijken met een guesthouse, want je overnacht in een mooie ruime kamer, samen met een andere stagiair. In totaal zijn er elf kamers beschikbaar. Het is mogelijk om een eigen kamer te reserveren bij beschikbaarheid. De kamers hebben een eigen badkamer. De maaltijden worden dagelijks verzorgd door de familie van onze coördinator.

In Bali verblijf je in een speciale accommodatie, gelegen op loopafstand van het project. Je deelt met maximaal twee andere vrijwilligers/stagiaires een grote kamer. Er zijn twee eenpersoonskamers beschikbaar. Als je er behoefte aan hebt om op een eigen kamer te overnachten, geef dit dan duidelijk aan bij je aanmelding. Tijdens de lesdagen (van maandag tot en met donderdag) zijn het ontbijt en avondeten (Indonesisch eten) inbegrepen.

In Cambodja verblijf je in een guesthouse. Dit guesthouse ligt vlakbij het centrum van Siem Reap en wordt gerund door een lokale familie. Hierin verblijven alle stagiaires van Go Pure maar ook vrijwilligers van andere internationale organisaties. Eenpersoonskamers behoren tot de mogelijkheden, met een comfortabele badkamer. Er is een restaurantje aanwezig.

In Nepal zijn er twee opties, afhankelijk van de school waar je geplaatst wordt. Je verblijft mogelijk in een gastgezin om zo een ultieme gastvrije ervaring te beleven in Nepal. De toilet, elektra en water voorzieningen zijn basic. Je mag 3 maaltijden per dag mee-eten met het gezin. Je gastgezin woont in de buurt van je projectplaatsing. Of, je verblijft in een hostel in Kathmandu. Vertel ons meer over je voorkeuren, en wij nemen contact op met onze lokale partner om de mogelijkheden door te nemen!

In Thailand verblijf je in een vrijwilligers- en stagiaire-huis in Chiang Mai. Er zijn nette kamers met een eigen badkamer. Je deelt de kamer met een mede stagiair. Op aanvraag is het mogelijk een eenpersoonskamer te organiseren, mits er beschikbaarheid is. De kamer beschikt over airconditioning. Er is een gezamenlijke keuken en woonkamer met internet en een TV. Onze lokale partner heeft twee huizen, op slechts een paar minuten lopen bij elkaar vandaan.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!