Fysio-, aqua- en sensorische therapie

Fysio-, aqua- en sensorische therapie

Bali, Sri Lanka

Ben jij een student fysiotherapie, of specialiseer jij je tijdens je studie in aqua- of sensorische therapie? En wil je jouw minor of stage in het buitenland lopen? Go Pure biedt verschillende mogelijkheden in Bali en Sri Lanka. Afhankelijk van het studiejaar waar je nu in zit, stellen wij samen met onze lokale partner een stage op maat samen, die voldoet aan de eisen van je opleiding. Hieronder vind je een overzicht van de mogelijkheden.

Fysiotherapie stage in Sri Lanka: In Sri Lanka kun je aan de slag bij een drietal ziekenhuizen. Ook kun je ervoor kiezen om je te verdiepen in de alternatieve geneeskunde. Voor fysiotherapie studenten bieden we ook mogelijkheden.

 • Fysiotherapie stage – revalidatie project: Ga aan de slag bij een nieuw revalidatiecentrum in het zuiden van Sri Lanka. Dit centrum is het afgelopen jaar ontwikkeld en opgezet. Het revalidatiecentrum staat dus in de kinderschoenen en hulp is hard nodig, want revalidatie is een relatief verwaarloosd concept in Sri Lanka. Het centrum richt zich op actieve revalidatie en diverse therapieën zoals fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, psychologische therapie, sociale diensten en andere professionele ondersteuningsdiensten.
 • Fysiotherapie stage – special needs: In Sri Lanka kun je als fysiotherapeut aan de slag met meerdere doelgroepen. Zo kun je aan de slag bij een dagopvang voor special needs kinderen in Galle. Je geeft fysiotherapie aan de kinderen op de dagopvang.
 • Fysiotherapie stage – ouderenzorg: Daarnaast kun je ook fysiotherapie inzetten bij de ouderenopvang in Galle. Er is hier geen lokale fysiotherapeut aanwezig dus jouw werk staat vooral in het teken van het doen van zelfstandige oefeningen met de bewoners. Lichamelijke activiteit is bij de ouderenzorg erg belangrijk.

Stage in Bali: Mocht je ervaring hebben met fysiotherapie, aquatherapie en/of sensorische therapie, dan is er op Bali een project die jouw hulp hard nodig heeft. Het is een mooi en leerzaam project waar jij fulltime aan de slag gaat. Als stagiair loop je mee met de lokale fysiotherapeut en je leert dus veel van de manier van werken in de Balinese cultuur. Daarnaast kun je goed jouw kennis overbrengen op lokale werknemers op het project. Mogelijke projecten voor je stage zijn:

 • Fysiotherapie stage: Dit fysiotherapieprogramma richt zich op kinderen die lichamelijk gehandicapt zijn en nog niet onafhankelijk zijn qua mobiliteit. Meestal zijn de kinderen gediagnosticeerd met hersenverlamming, maar er zijn ook kinderen met psychische problemen en het syndroom van Down. Het grootste deel van het programma bestaat uit aangepaste oefeningen zoals spelletjes of leuke dingen doen met elektrisch gereedschap. Het programma omvat fijne motoriek, grove motoriek, houdingscontrole en mobiliteit
 • Aquatherapie stage: Het aquatherapie-zwembad op dit project is in 2020 gebouwd in samenwerking met de PURE Foundation. Het aquatherapiebad is uitgevoerd met een warmtepompmachine waardoor het water lekker warm is. Dat is goed om pijn los te laten, stijfheid los te laten en de kinderen te laten ontspannen. Het aquatherapieprogramma wordt gegeven aan de kinderen die een fysiotherapieprogramma doorlopen, maar het zwembad wordt ook gebruikt door andere kinderen, kinderen met speciale behoeften en kansarme kinderen.
 • Sensorische therapie stage: Sensorische therapie is speciaal ontwikkeld voor kinderen die minder gericht zijn op leren middels theorie en traditionelere lesvormen. Lesgeven wordt gedaan middels een één-op-één systeem; één student met één therapeut. De gegeven lessen zijn afgestemd op de ontwikkeling van de leerling. Over het algemeen krijgen studenten fijne motoriek, grove motoriek en mondmotoriek. 

De werkzaamheden tijdens jouw stage of minor hangen af van jouw ervaring en niveau. Je zult in je in elk geval bezig houden met het opstellen van (revalidatie) programma’s en hands-on aan de slag gaan met patiënten.

Kijk in het menu voor een overzicht van de kosten. We sturen jou altijd een vrijblijvende offerte.

Bij de kosten zijn de volgende zaken altijd inbegrepen:

Stage bemiddeling en plaatsing: Op basis van jouw wensen en de eisen vanuit je school stellen we minor op maat samen.

Accommodatie organisatie: Wij regelen voor jou een comfortabele accommodatie. Afhankelijk van de bestemming verblijf je in een vrijwilligers- en stagiaire huis of lokaal guesthouse, waar je gastvrij wordt ontvangen. Op meerdere bestemmingen is een privé kamer mogelijk. De kosten van de accommodatie zijn niet altijd inbegrepen in de prijs (kijk hiervoor in het kosten overzicht).

Transport: Uiteraard word je opgehaald van het vliegveld door onze lokale partner.

Oriëntatie ter plekke: In het land van bestemming start je je minor periode met een goede oriëntatie van de omgeving, verzorgd door onze lokale partner.

Coördinatoren: In Azië werkt Go Pure met lokale partnerorganisaties. Zij verzorgen de huisvesting en begeleiding van stagiaires en vrijwilligers. Zij zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of problemen. Daarnaast heb je op het project of de stage plek waar je geplaatst bent een coördinator die je begeleidt, je werkschema met je doorneemt en je vertelt wat je moet en kan doen.

Hulp bij voorbereiding: We helpen je voor vertrek met alle vragen of problemen die je eventueel hebt. Je woont een voorbereidingsdag bij waarin je wordt voorzien van informatie en tips over wonen en werken in Azië, cultuurverschillen en wat je kan verwachten van het lopen van een stage in het buitenland.

Certificaat: Bij terugkomst krijg je van Go Pure een certificaat van deelname.

Donatie aan het project: Als je een sociale stage loopt op een van onze projecten, steun je jouw project ook financieel. Een deel van het bedrag dat je betaalt gaat dan rechtstreeks naar het project.

Niet inbegrepen bij de programmakosten zijn:

 1. Vliegticket van en naar je bestemming
 2. Verplichte reisverzekering
 3. Visum
 4. Vaccinaties
 5. Overige kosten aan maaltijden en transport
 6. Eigen kosten voor internet, souvenirs, luxe boodschappen enzovoorts
 7. Excursies

De startdata verschillen per land, meestal is in overleg jouw gewenste periode in het jaar mogelijk. Stages en minoren starten op maandag. We raden je aan om het weekend daarvoor in het land aan te komen.

Wil je samen reizen met je vriend of vriendin of studiegenoot op reis? Dit is bij ons heel normaal en regelen we vaak. Laat het ons vooral weten!

Tijdens je stage in Azië verblijf je samen met andere stagiaires en vrijwilligers in een lokaal guesthouse of vrijwilligers- en stagiaire huis. Beddengoed is inbegrepen. Afhankelijk van de bestemming heb je een privé of gedeelde kamer. Vaak is het wel mogelijk om je voorkeur hierin aan te geven. Je accommodatie ligt altijd in de buurt van je stage plek, en onze lokale coördinator is aanwezig om je gastvrij te ontvangen en wegwijs te maken.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!