Vietnam

Vietnam

Indrukwekkend Vietnam

“Vietnam: where history echoes, beauty captivates, and culture thrives.”

Het land met de vele gezichten. De uitgestrekte donker groene rijstvelden, gevarieerde natuur en bounty stranden. De bruisende chaotische steden, dorpen waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan en een waanzinnige natuur. De heerlijke keuken, de vriendelijke bevolking met de karakteristieke schuine rieten hoeden en het openbaar vervoer dat heel goed geregeld is. Vietnam heeft het allemaal en is niet voor niets een droombestemming.

Zoals veel landen in Zuidoost Azië moest ook Vietnam zich jarenlang verzetten tegen vaak westerse overheersers. Maar weinig landen hebben het zo zwaar gehad als Vietnam. Na eeuwen lange onderdrukking besloten de Amerikanen Vietnam te bevrijden van het communisme. Met alle gevolgen van dien. Want wie herinnert zich niet de zwart wit foto van het naakte meisje dat moet rennen voor de Amerikaanse napalmbommen? Een grimmige oorlog die duurde van 1955 tot 1975 waarvan de sporen nog diep geworteld zijn bij veel Vietnamezen.

Stage lopen of vrijwilligerswerk doen in dit land is als een magische reis. Je wordt met open armen ontvangen en kan hier echt het verschil maken!

 


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!