Stage lopen in avontuurlijk Sri Lanka

Stage in Sri Lanka

Sri Lanka

Het is niet voor niks dat Sri Lanka ook wel de parel van de Indische Oceaan wordt genoemd. Voor wie meer van Azië wil ontdekken, is dit eiland een goede start: het heeft eigenlijk van alles wat en brengt de hoogtepunten van een reis door Azië samen in één land. Dompel jezelf onder in de ongerepte natuur, ga op een mooie trekking door indrukwekkende berglandschappen en geniet van de warme zon op een van de gouden zandstranden. Dit alles in combinatie met een vriendelijke bevolking, een rijke cultuur én heerlijk eten maakt van Sri Lanka een perfecte stage-bestemming.

We bieden veel verschillende stage plekken in Sri Lanka aan. Stage mogelijkheden zijn onder andere:

 • Onderwijs stage op een lokale school
 • Pedagogische stage
 • Medische stage in een van de drie ziekenhuizen in de omgeving
 • Verpleegkunde stage
 • Verloskunde stage
 • Ayurvedische geneeskunde stage
 • Toerisme stage
 • Event stage
 • Hospitality stage
 • Stage met wildlife
 • Marketing stage
 • Social work stage

De werkzaamheden van jouw stage zijn afhankelijk van de stage plek. Wij gaan altijd als volgt te werk:

 1. Jij neemt contact met ons op. Samen lopen we door jouw wensen en stage vereisten.
 2. Go Pure stelt een maatwerk stage op in samenwerking et onze lokale partner.
 3. Wij sturen jou een voorstel met daarin details over een mogelijke stage plek.
 4. Jij kiest welke stage bij je past. Bij akkoord zetten we jouw stageplek in werking!

Kijk in het menu voor een overzicht van de kosten. We sturen jou altijd een vrijblijvende offerte.

Bij de programmakosten zijn de volgende zaken inbegrepen:

Accommodatie: je verblijft in een vrijwilligers- en stagiairs huis bij onze coördinator. Er zijn nette kamers met een eigen badkamer. Je deelt de kamer met een mede vrijwilliger(s). Op aanvraag is het mogelijk een eenpersoonskamer te organiseren, mits er beschikbaarheid is. De kamer beschikt over koud water en een ventilator. Er zijn mogelijkheden om je eigen was te doen en er is een gemeenschappelijke ruimte voor de maaltijden en om elkaar gezellig te ontmoeten.

Maaltijden: alle maaltijden zijn inbegrepen: ontbijt, lunch en avondeten. ’s Morgens is er een ontbijtbuffet met zowel Westers als lokaal eten. Als lunch en avondeten is er een Sri Lankaans buffet, bestaande uit voornamelijk rijst en curry. Af en toe wordt er een pasta-avond of een barbecue-avond gehouden. Bottle drinkwater is inbegrepen en frisdrank is te koop in de accommodatie.

Internet: de accommodatie beschikt over draadloos internet. Zo is het mogelijk om contact te onderhouden met het thuisfront. Echter, houd er rekening mee dat de WiFi soms wel en soms niet werkt. Dat is normaal in een ontwikkelingsland.

Transport: je wordt opgehaald vanaf het vliegveld in Colombo. Dit ligt op ruim 2 1/2 uur rijden van de accommodatie. Je wordt per auto of minivan opgehaald. De pick-up is inbegrepen in de deelnemersbijdrage. Heb je ook een drop-off nodig bij vertrek, dan kan dit tegen betaling worden geregeld door de vrijwilligerscoördinator. Je kunt ook met het openbaar vervoer terugreizen naar het vliegveld.

Het transport van en naar de projecten is ook inbegrepen.

Vrijwilligerscoördinator: Onze vrijwilligerscoördinator in Sri Lanka staat voor je klaar en is 24 uur per dag beschikbaar. De eerste dag verzorgt hij een introductie en hij is tevens het aanspreekpunt voor al je vragen of problemen aangaande je project.

Hulp bij voorbereiding: We helpen je voor vertrek met alle vragen of problemen die je eventueel hebt. Je woont een voorbereidingsdag bij waarin je wordt voorzien van informatie en tips over wonen en werken in Sri Lanka, cultuurverschillen en wat je kan verwachten van werken in het buitenland.

Verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG): voordat je je stage in het buitenland kan doen met kinderen dien je een VOG te hebben. Wij kunnen deze gratis voor je aanvragen als je in bezit bent van een DigiD.

Voorbereidingsdag: We nodigen je voor vertrek uit voor een voorbereidingsdag samen met andere vertrekkende vrijwilligers en stagiaires bij Go Pure. Tijdens deze voorbereidingsdag gaan we dieper in op onderwerpen als een cultuurshock en het wonen en werken in een lokale gemeenschap in Azië.

Certificaat: om aan te tonen dat je je hebt ingezet voor een ontwikkelingsproject, krijg je bij terugkomst van Go Pure een certificaat.

Donatie aan het project: wij vinden het belangrijk een project ook financieel te steunen, daarom gaat een deel van het bedrag dat je betaalt naar de projecten.

Niet inbegrepen bij de programmakosten zijn:

 • Vliegtickets van en naar Sri Lanka
 • Verplichte reisverzekering
 • Visum voor Sri Lanka (ETA visum 30 dagen á 35 US dollar)
 • Vaccinaties
 • Overige kosten aan maaltijden buiten de accommodatie
 • Transport van en naar de projecten
 • Eigen kosten voor souvenirs, luxe boodschappen enzovoort.
 • Excursies

Je kunt elke dag starten bij je stage op Sri Lanka, maar vaak begin op een maandag. Je wordt opgehaald van het vliegveld (het vliegveld ligt op een afstand van twee uur rijden van je accommodatie) en verblijft gedurende het weekend alvast in de accommodatie.

 

Tijdens je werk bij het project in Sri Lanka overnacht je in een vrijwilligers- en stagiairehuis bij onze coördinator. Het huis is te vergelijken met een guesthouse, want je overnacht in een mooie ruime kamer met een eigen badkamer, samen met een andere student. In totaal zijn er elf kamers beschikbaar. Het is mogelijk om een eigen kamer te reserveren bij beschikbaarheid.

De kamers hebben een eigen badkamer, maar er is helaas meestal geen warm water. Dat is even wennen, maar door de warmte is een koude douche ook erg prettig!

De kamers worden elke week verschoond en je kunt je eigen was doen bij de accommodatie. Hiervoor zijn middelen aanwezig. Wil je het laten wassen, dan kan dat ook tegen betaling.

De maaltijden worden dagelijks verzorgd door de familie van onze coördinator. Elke ochtend is er een ontbijtbuffet (Westers en lokaal), s’ middags staat er een lokaal buffet voor je klaar als je terug komt van je ochtendproject en in de avond zijn er steeds wisselende gerechten. De maaltijden zijn heerlijk, zeker als je van rijst en Aziatisch eten houdt! De hele dag is er ook brood en beleg aanwezig waar je gebruik van kunt maken. Water en frisdrank is te koop in de accommodatie. Je eet gezellig met elkaar aan een grote tafel in de gemeenschappelijke buitenruimte.

Team
In Sri Lanka word je opgevangen door onze coördinator. Hij spreekt goed Engels en is 24 uur per dag voor je bereikbaar bij problemen. Hij heeft jarenlange ervaring met projecten en vrijwilligers.

 


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!