Medische Stage

Medische Stage

Nepal, Sri Lanka, Thailand

Ben jij een student geneeskunde, verloskunde of verpleegkunde? En wil je jouw minor of stage in het buitenland lopen? Go Pure biedt verschillende mogelijkheden in Nepal en Sri Lanka. Afhankelijk van het studiejaar waar je nu in zit, stellen wij samen met onze lokale partner een stage op maat samen, die voldoet aan de eisen van je opleiding. Hieronder vind je een overzicht van de mogelijkheden.

Medische stage in Nepal: In Nepal kun je kiezen uit 2 mogelijkheden.

 • Medische klinieken op het platteland: Dit project is opgezet met als doel buitenlandse vrijwilligers met een gezondheidsachtergrond te mobiliseren op het platteland, waar mensen minder toegang hebben tot gezondheidsfaciliteiten. Veel gezondheidscentra en klinieken, met name in plattelandsgebieden, hebben onvoldoende personeel. Dit medisch gezondheids- en onderwijsprogramma vraagt vrijwilligers om dit probleem te helpen verlichten, in een poging de kwaliteit van de gezondheidszorg voor kansarme Nepalezen te verbeteren. Vrijwilligers in dit programma helpen lokale artsen en medisch personeel bij de behandeling van patiënten.
 • Stage bij een ziekenhuis: Als alternatief kun je er voor kiezen om deel te nemen aan ziekenhuisprogramma’s in verschillende gebieden waar je bijvoorbeeld helpt met het bijhouden van gegevens, sanitaire voorzieningen, voeding of de behandeling van lichte verwondingen. Ons medisch vrijwilligersprogramma plaatst artsen, verpleegkundigen en studenten geneeskunde in ziekenhuizen en klinieken in heel Nepal. Vrijwilligers hebben de mogelijkheid om te werken in een stedelijke of landelijke omgeving. Als student geneeskunde neem je deel aan een breed scala aan activiteiten.

Medische of verpleegkundige stage in Sri Lanka: In Sri Lanka kun je aan de slag bij een drietal ziekenhuizen. Ook kun je ervoor kiezen om je te verdiepen in de alternatieve geneeskunde.

 • Medische stage in het ziekenhuis: Werken in een ziekenhuis in Sri Lanka is een geweldige kans om klinische ervaringen van dichtbij mee te maken en tegelijkertijd meer te leren over gezondheidszorgsystemen in ontwikkelingslanden. Je zult getuige zijn van een grote diversiteit aan patiënten en cases, wat een fantastisch contrast vormt met wat je in het plaatselijke ziekenhuis in Nederland of België tegenkomt. je kunt meelopen op verschillende afdelingen, waaronder:
  • General Medicine
  • Emergency (ETU) & Internal Medicine
  • Cath Labs
  • General Surgery
  • Cardiology & Cardio surgery
  • Neurology & Neurosurgery
  • Oncology & Oncosurgery
  • Obstetrics & Gynaecology
  • Pediatrics
  • Maternity & Midwifery
  • Psychiatry
  • Rheumatology and rehabilitation/physiotherapy
 • Ayurvedische Geneeskunde stage: Naast een stageplek of vrijwilligers-project in de reguliere ziekenhuizen, kun je er ook voor kiezen om je tijdens jouw tijd in Sri Lanka te verdiepen in Ayurveda. De Ayurvedische geneeskunde richt zich op de totale gezondheid van de mens, zowel mentaal als fysiek. De Ayurvedische leer gaat ervan uit dat ziektes en klachten ontstaan door een verstoorde balans in uw lichaam en geest.
 • Studeer jij verpleegkunde? Ook dan kunnen ze jouw hulp goed gebruiken in Sri Lanka! Bij de verschillende bovenstaande projecten kunnen wij jou als stagiair zeker plaatsen.

Medische of Verpleegkunde stage in Thailand: Studeer jij geneeskunde of verpleegkunde? Dan kun je voor jouw stage aan de slag bij een privé hospitaal. Hier verblijven veel internationale patiënten. Jouw begeleiding door hoog gekwalificeerde artsen, veelal uit Engeland of de US, is uitmuntend. Er zijn stages mogelijk in zeer veel vakgebieden. Deze stages zijn maatwerk, neem contact met ons op en bespreek jouw wensen zodat wij een passende stage kunnen samenstellen die aansluit bij de eisen van je opleiding.

De werkzaamheden tijdens jouw stage of minor hangen af van jouw ervaring en niveau. Je zult in je in elk geval bezig houden met het monitoren van patiënten, het doen van onderzoek, en het verzorgen van lichte verwondingen. Op jouw stage is altijd iemand aanwezig die je aan de hand meeneemt om je zo op een verantwoorde manier kennis te laten maken met gezondheidszorg in een ontwikkelingsland.

Kijk in het menu voor een overzicht van de kosten. We sturen jou altijd een vrijblijvende offerte.

Bij de kosten zijn de volgende zaken altijd inbegrepen:

Stage bemiddeling en plaatsing: Op basis van jouw wensen en de eisen vanuit je school stellen we minor op maat samen.

Accommodatie organisatie: Wij regelen voor jou een comfortabele accommodatie. Afhankelijk van de bestemming verblijf je in een vrijwilligers- en stagiaire huis of lokaal guesthouse, waar je gastvrij wordt ontvangen. Op meerdere bestemmingen is een privé kamer mogelijk. De kosten van de accommodatie zijn niet altijd inbegrepen in de prijs (kijk hiervoor in het kosten overzicht).

Transport: Uiteraard word je opgehaald van het vliegveld door onze lokale partner.

Oriëntatie ter plekke: In het land van bestemming start je je minor periode met een goede oriëntatie van de omgeving, verzorgd door onze lokale partner.

Coördinatoren: In Azië werkt Go Pure met lokale partnerorganisaties. Zij verzorgen de huisvesting en begeleiding van stagiaires en vrijwilligers. Zij zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of problemen. Daarnaast heb je op het project of de stage plek waar je geplaatst bent een coördinator die je begeleidt, je werkschema met je doorneemt en je vertelt wat je moet en kan doen.

Hulp bij voorbereiding: We helpen je voor vertrek met alle vragen of problemen die je eventueel hebt. Je woont een voorbereidingsdag bij waarin je wordt voorzien van informatie en tips over wonen en werken in Azië, cultuurverschillen en wat je kan verwachten van het lopen van een stage in het buitenland.

Certificaat: Bij terugkomst krijg je van Go Pure een certificaat van deelname.

Donatie aan het project: Als je een sociale stage loopt op een van onze projecten, steun je jouw project ook financieel. Een deel van het bedrag dat je betaalt gaat dan rechtstreeks naar het project.

Niet inbegrepen bij de programmakosten zijn:

 1. Vliegticket van en naar je bestemming
 2. Verplichte reisverzekering
 3. Visum
 4. Vaccinaties
 5. Overige kosten aan maaltijden en transport
 6. Eigen kosten voor internet, souvenirs, luxe boodschappen enzovoorts
 7. Excursies

De startdata verschillen per land, meestal is in overleg jouw gewenste periode in het jaar mogelijk. Stages en minoren starten op maandag. We raden je aan om het weekend daarvoor in het land aan te komen.

Wil je samen reizen met je vriend of vriendin of studiegenoot op reis? Dit is bij ons heel normaal en regelen we vaak. Laat het ons vooral weten!

Tijdens je stage in Azië verblijf je samen met andere stagiaires en vrijwilligers in een lokaal guesthouse of vrijwilligers- en stagiaire huis. Beddengoed is inbegrepen. Afhankelijk van de bestemming heb je een privé of gedeelde kamer. Vaak is het wel mogelijk om je voorkeur hierin aan te geven. Je accommodatie ligt altijd in de buurt van je stage plek, en onze lokale coördinator helpt je uit te vinden hoe je op de bestemming rondreist.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!