Special Needs opvang in Vietnam

Special Needs opvang in Vietnam

Vietnam

Go Pure heeft meerdere projecten waar jij als vrijwilliger een steentje bij kan dragen. Zo kan je in 1 van de 6 verschillende childcare centra aan de slag. Elk centrum vangt kinderen op met verschillende problemen. Denk hierbij aan autisme, lichamelijke beperkingen, psychische aandoeningen, ADHD etc. Samen met onze partner zoeken wij naar een project dat aansluit bij jouw wensen en skills.

De projecten waar Go Pure mee samenwerkt richten zich op kinderen met diverse special needs. In totaal zijn er – buiten ons Friendship Village project waar de slachtoffers van Agent Orange worden opgevangen – zes opvangcentra voor kinderen met een beperking waar jij aan de slag kunt. Hieronder vind je een overzicht van de mogelijkheden:

 • Hung Dong Center: hier worden kinderen opgevangen met autisme, intellectuele beperkingen, spraak-problemen en ADHD.
 • Green Rainbow Center: kinderen met down syndroom en gedeeltelijke hersenverlamming krijgen hier een veilige, fijne plek om in op te groeien.
 • Morning Star Center: de focus hier ligt op niet alleen kinderen, maar ook tieners met een beperking.
 • Hope Center: een veilige plek voor kinderen met verschillende beperkingen als down syndroom en cerebrale parese (CP: een houding- en bewegingsstoornis die veroorzaakt wordt door een beschadiging van de hersenen)
 • Khanh Tam Center: kinderen met ADHD, down syndroom, CP en andere aandoeningen worden hier opgevangen.
 • Phuc Tue Center: een opvang voor kinderen tussen de 6 en 22 met autisme, ADHD, intellectuele beperkingen en met de nawerkingen van het gif Agent Orange.

Het doel van deze centra is het helpen opgroeien van deze kinderen op een duurzame, zelfstandige manier, zodat ze in de toekomst (al dan niet onder begeleiding) zelf aan de slag kunnen binnen de samenleving. Als vrijwilliger zul jij je onder andere bezighouden met het volgende:

 • Kinderen helpen met hun dagelijkse schema (leersessies, individuele- en groepsactiviteiten, sporten etc.)
 • Zorgen voor en spelen met de gehandicapte kinderen (wandelen, masseren, fysieke activiteiten)
 • Docenten ondersteunen bij het organiseren van lessen en het voorbereiden van lesmateriaal
 • Kinderen belangrijke algemene vaardigheden bijbrengen, zoals naaien, kleding vouwen, tekenen, schilderen, speelgoed maken etc.

Vrijwilligers met relevante werkervaring worden ook gevraagd om de lokale staff te ondersteunen bij klinische/medische activiteiten en speciaal onderwijs.

Kijk in het menu voor een overzicht van de kosten. We sturen jou altijd een vrijblijvende offerte.

Bij de kosten zijn de volgende zaken inbegrepen:

Accommodatie: Je verblijft in een comfortabel vrijwilligershuis in Hanoi. Alle maaltijden van maandag tot en met zaterdag worden hier voor je bereid en zijn inclusief – lekker genieten dus van dat heerlijke Vietnamese eten!

Transport: Uiteraard word je opgehaald van het vliegveld van Hanoi door onze lokale partner.

Oriëntatie ter plekke: In Vietnam start je je vrijwilligerswerk periode met een goede oriëntatie van de omgeving, verzorgd door onze lokale partner. Dit is inclusief sightseeing in de nabije omgeving en een taalles, zodat je een beetje Vietnamees kunt spreken.

Coördinatoren: In Vietnam werkt Go Pure met een lokale partnerorganisatie. Zij verzorgen de huisvesting en begeleiding van vrijwilligers. Zij zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of problemen. Daarnaast heb je op het partnerproject waar je geplaatst bent een coördinator die je begeleidt op het project, je werkschema met je doorneemt en je vertelt wat je moet en kan doen.

Hulp bij voorbereiding: We helpen je voor vertrek met alle vragen of problemen die je eventueel hebt. Je woont een voorbereidingsdag bij waarin je wordt voorzien van informatie en tips over wonen en werken in Vietnam, cultuurverschillen en wat je kan verwachten van het meewerken op onze partnerprojecten.

Verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG): Voordat je vrijwilligerswerk in het buitenland kan doen dien je een VOG te hebben. Wij kunnen deze gratis voor je aanvragen als je in bezit bent van een DigiD.

Certificaat: Om aan te tonen dat je je hebt ingezet voor een ontwikkelingsproject, krijg je bij terugkomst van Go Pure een certificaat.

Donatie aan het project: Wij vinden het belangrijk een project ook financieel te steunen, daarom gaat een deel van het bedrag dat je betaalt rechtstreeks naar het project.

Projectondersteuning Go Pure: Een fee voor Go Pure wordt door ons gebruikt om de kosten voor promotie, begeleiding, plaatsing en management van het project te dekken. Daarnaast wordt een deel van dit bedrag gebruikt om in Nederland betrokkenheid te creëren voor ontwikkelingssamenwerking. Zonder promotie en begeleiding krijgen onze projecten op de langere termijn geen of niet goed voorbereide vrijwilligers, en kan onze hulp geen stand houden.

Niet inbegrepen bij de programmakosten zijn:

 1. Vliegticket van en naar Vietnam
 2. Verplichte reisverzekering
 3. Visum voor Vietnam
 4. Vaccinaties
 5. Overige kosten aan maaltijden en transport buiten het programma
 6. Eigen kosten voor internet, souvenirs, luxe boodschappen enzovoorts
 7. Excursies

Startdata in overleg. Aankomst is normaliter in het weekend voor de start van je project op maandag.

In Vietnam verblijf je in het vrijwilligershuis van onze partner organisatie. Het team daar is altijd om de hoek om je te helpen. De accommodatie heeft meerdere kamers, elk met een badkamer. Je deelt de kamer met max 3 andere vrijwilligers. Je kamer beschikt over airconditioning en beddengoed wordt voor je verzorgd. Van maandag tot en met vrijdag is er iemand aanwezig om voor je te koken, drie maaltijden per dag. Hier kun je van genieten in de gezamenlijke living area.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!