Kinderopvang bij Friendship Village

Friendship Village

Vietnam

Het Friendship Village is een leef-, gezondheids- en educatie centrum voor kinderen die leven met de gevolgen van het gif “Agent Orange”. Het dorp biedt ook gezondheidszorg en therapieën voor oorlogsveteranen die hier verblijven voor een periode van 1 à 2 maanden. Tegelijkertijd is de Frienship Village ook een symbool van internationale solidariteit, verzoening en de voortdurende inspanningen om de pijn van de oorlog te genezen veroorzaakt door Agent Orange.

Agent Orange is een ontbladeringsmiddel en werd gedurende de oorlog in Vietnam gebruikt om de schuilplaatsen van de Vietcong bloot te leggen. Het kankerverwekkende gif zorgde ervoor dat er duizenden kinderen werden geboren met allerlei aandoeningen en misvormingen. Tot op de dag van vandaag worden er kinderen met gevolgen van het gif geboren.

Bij dit project is jouw assistentie hard nodig op verschillende vlakken. Voorbeelden van werkzaamheden zijn:

 • Teach the teacher: Draag jouw kennis en vaardigheden over aan de lokale docenten.
 • Assisteer bij de klasstructuren en deel jouw ervaringen over de vooruitgang van leerkrachten.
 • Ondersteun en ontwikkel therapie programma’s voor het fysieke en spraakvermogen.
 • Uitwisseling met het personeel over nieuwe medische therapieën en behandelingen en/of speciaal onderwijs methoden.
 • Het ondersteunen en begeleiden van de kinderen tijdens de les.
 • Helpen met computerlessen.
 • Engelse lessen, ook aan leraren en begeleiders.
 • Organiseren van sport en spel.
 • Helpen met eten.
 • Help de leraren met de les voorbereiding.
 • Tekenen, knutselen, spelen etc.

De inbreng van nieuwe ideeën en initiatieven wordt overal erg op prijs gesteld.

Kijk in het menu voor een overzicht van de kosten. We sturen jou altijd een vrijblijvende offerte.

Bij de kosten zijn de volgende zaken inbegrepen:

Accommodatie: Je verblijft in een comfortabel vrijwilligershuis in Hanoi. Alle maaltijden van maandag tot en met zaterdag worden hier voor je bereid en zijn inclusief – lekker genieten dus van dat heerlijke Vietnamese eten!

Transport: Uiteraard word je opgehaald van het vliegveld van Hanoi door onze lokale partner.

Oriëntatie ter plekke: In Vietnam start je je vrijwilligerswerk periode met een goede oriëntatie van de omgeving, verzorgd door onze lokale partner. Dit is inclusief sightseeing in de nabije omgeving en een taalles, zodat je een beetje Vietnamees kunt spreken.

Coördinatoren: In Vietnam werkt Go Pure met een lokale partnerorganisatie. Zij verzorgen de huisvesting en begeleiding van vrijwilligers. Zij zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of problemen. Daarnaast heb je op het partnerproject waar je geplaatst bent een coördinator die je begeleidt op het project, je werkschema met je doorneemt en je vertelt wat je moet en kan doen.

Hulp bij voorbereiding: We helpen je voor vertrek met alle vragen of problemen die je eventueel hebt. Je woont een voorbereidingsdag bij waarin je wordt voorzien van informatie en tips over wonen en werken in Vietnam, cultuurverschillen en wat je kan verwachten van het meewerken op onze partnerprojecten.

Verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG): Voordat je vrijwilligerswerk in het buitenland kan doen dien je een VOG te hebben. Wij kunnen deze gratis voor je aanvragen als je in bezit bent van een DigiD.

Certificaat: Om aan te tonen dat je je hebt ingezet voor een ontwikkelingsproject, krijg je bij terugkomst van Go Pure een certificaat.

Donatie aan het project: Wij vinden het belangrijk een project ook financieel te steunen, daarom gaat een deel van het bedrag dat je betaalt rechtstreeks naar het project.

Projectondersteuning Go Pure: Een fee voor Go Pure wordt door ons gebruikt om de kosten voor promotie, begeleiding, plaatsing en management van het project te dekken. Daarnaast wordt een deel van dit bedrag gebruikt om in Nederland betrokkenheid te creëren voor ontwikkelingssamenwerking. Zonder promotie en begeleiding krijgen onze projecten op de langere termijn geen of niet goed voorbereide vrijwilligers, en kan onze hulp geen stand houden.

Niet inbegrepen bij de programmakosten zijn:

 1. Vliegticket van en naar Vietnam
 2. Verplichte reisverzekering
 3. Visum voor Vietnam
 4. Vaccinaties
 5. Overige kosten aan maaltijden en transport buiten het programma
 6. Eigen kosten voor internet, souvenirs, luxe boodschappen enzovoorts
 7. Excursies

Startdata in overleg. Aankomst is normaliter in het weekend voor de start van je project op maandag.

In Vietnam verblijf je in het vrijwilligershuis van onze partner organisatie. Het team daar is altijd om de hoek om je te helpen. De accommodatie heeft meerdere kamers, elk met een badkamer. Je deelt de kamer met max 3 andere vrijwilligers. Je kamer beschikt over airconditioning en beddengoed wordt voor je verzorgd. Van maandag tot en met vrijdag is er iemand aanwezig om voor je te koken, drie maaltijden per dag. Hier kun je van genieten in de gezamenlijke living area.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!