Revalidatie project

Sri Lanka

Ga aan de slag bij een nieuw revalidatiecentrum in het zuiden van Sri Lanka. Dit centrum is het afgelopen jaar ontwikkeld en opgezet. Het revalidatiecentrum staat dus in de kinderschoenen en hulp is hard nodig, want revalidatie is een relatief verwaarloosd concept in Sri Lanka. Jouw kennis en ervaring is enorm welkom!

Het revalidatiecentrum richt zich op actieve revalidatie en diverse therapieën zoals fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, psychologische therapie, sociale diensten en andere professionele ondersteuningsdiensten. Het project bevindt zich in de startfase om zo mensen met een handicap in staat te stellen efficiëntie te verbeteren en de best mogelijke kwaliteit van leven te bereiken.

Als vrijwilliger loop je mee en help je met de dagbehandelingen van de patiënten in het centrum. Met jouw inzet kan het revalidatiecentrum verder worden opgezet. Daarnaast kan je met jouw specifieke kennis of ervaring helpen het project naar een hoger niveau te brengen. Dit doe je in samenwerking met een gekwalificeerde arts.

Het is een poliklinisch revalidatiecentrum waar patiënten afhankelijk van hun hulpvraag 1 a 2 keer per week komen. Behandelingen worden gegeven aan patiënten met acute of chronische handicaps.

Trauma – verwondingen van hersenen en ruggenmerg
Degeneratieve aandoeningen van de hersenen en de wervelkolom
Tumor gerelateerde handicaps
Bloedingen gerelateerd aan handicaps
Aangeboren beperkingen
Beroerte gerelateerde beperkingen

Voorwaarden:
– een opleiding afgerond of student fysiotherapie / ergotherapie
– een opleiding afgerond of student toegepaste psychologie
– je staat stevig in je schoenen en je weet van aanpakken!

Minor?
Een buitenlandse minor fysiotherapie is ook beschikbaar bij dit project! Vraag naar de mogelijkheden.

Stage?
Het is ook mogelijk om stage te lopen bij dit project. Kijk ook eens bij onze stages.

Kijk in het menu voor een overzicht van de kosten. We sturen jou altijd een vrijblijvende offerte.

Bij de programmakosten zijn de volgende zaken inbegrepen:

Accommodatie: je verblijft in een vrijwilligershuis bij onze coördinator. Er zijn nette kamers met een eigen badkamer. Je deelt de kamer met een mede vrijwilliger(s). Op aanvraag is het mogelijk een eenpersoonskamer te organiseren, mits er beschikbaarheid is. De kamer beschikt over koud water en een ventilator. Er zijn mogelijkheden om je eigen was te doen en er is een gemeenschappelijke ruimte voor de maaltijden en om elkaar gezellig te ontmoeten.

Maaltijden: alle maaltijden zijn inbegrepen: ontbijt, lunch en avondeten. ’s Morgens is er een ontbijtbuffet met zowel Westers als lokaal eten. Als lunch en avondeten is er een Sri Lankaans buffet, bestaande uit voornamelijk rijst en curry. Af en toe wordt er een pasta-avond of een barbecue-avond gehouden. Bottle drinkwater is inbegrepen en frisdrank is te koop in de accommodatie.

Internet: de accommodatie beschikt over draadloos internet. Zo is het mogelijk om contact te onderhouden met het thuisfront. Echter, houd er rekening mee dat de WiFi soms wel en soms niet werkt. Dat is normaal in een ontwikkelingsland.

Transport: je wordt opgehaald vanaf het vliegveld in Colombo. Dit ligt op ruim 2 1/2 uur rijden van de accommodatie. Je wordt per auto of minivan opgehaald. De pick-up is inbegrepen in de deelnemersbijdrage. Heb je ook een drop-off nodig bij vertrek, dan kan dit tegen betaling worden geregeld door de vrijwilligerscoördinator. Je kunt ook met het openbaar vervoer terugreizen naar het vliegveld.

Het transport van en naar de projecten is ook inbegrepen.

Vrijwilligerscoördinator: Onze vrijwilligerscoördinator in Sri Lanka staat voor je klaar en is 24 uur per dag beschikbaar. De eerste dag verzorgt hij een introductie en hij is tevens het aanspreekpunt voor al je vragen of problemen aangaande je project.

Hulp bij voorbereiding: We helpen je voor vertrek met alle vragen of problemen die je eventueel hebt. Je woont een voorbereidingsdag bij waarin je wordt voorzien van informatie en tips over wonen en werken in Sri Lanka, cultuurverschillen en wat je kan verwachten van het meewerken op onze partnerprojecten. 

Verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG): voordat je vrijwilligerswerk in het buitenland kan doen dien je een VOG te hebben. Wij kunnen deze gratis voor je aanvragen als je in bezit bent van een DigiD.

Voorbereidingsdag: We nodigen je voor vertrek uit voor een voorbereidingsdag samen met andere vertrekkende vrijwilligers stagiaires bij Go Pure. Tijdens deze voorbereidingsdag gaan we dieper in op onderwerpen als een cultuurshock en het wonen en werken in een lokale gemeenschap in Azië.

Certificaat: om aan te tonen dat je je hebt ingezet voor een ontwikkelingsproject, krijg je bij terugkomst van Go Pure een certificaat.

Donatie aan het project: wij vinden het belangrijk een project ook financieel te steunen, daarom gaat een deel van het bedrag dat je betaalt naar de projecten.

Niet inbegrepen bij de programmakosten zijn:

  • Vliegtickets van en naar Sri Lanka
  • Verplichte reisverzekering
  • Visum voor Sri Lanka
  • Vaccinaties
  • Overige kosten aan maaltijden buiten de accommodatie
  • Transport van en naar de projecten
  • Eigen kosten voor souvenirs, luxe boodschappen enzovoort.
  • Excursies

Je kunt elke zaterdag van de maand starten met het vrijwilligerswerkprogramma in Sri Lanka. Je wordt opgehaald van het vliegveld (het vliegveld ligt op een afstand van twee uur rijden van de accommodatie) en verblijft gedurende het weekend alvast in de vrijwilligersaccommodatie. Op maandag start je met het meewerken op het project. Je projectduur is maximaal twaalf weken. Het is niet mogelijk om voor een langere periode een visum te krijgen in Sri Lanka.

Mocht het niet lukken op deze startdata? Het project is flexibel en samen kijken wij naar een oplossing zodat je toch kunt deelnemen.

Tijdens je werk bij het project in Sri Lanka overnacht je in een vrijwilligershuis bij onze coördinator. Het vrijwilligershuis is te vergelijken met een guesthouse, want je overnacht in een mooie ruime kamer, samen met een andere vrijwilliger. In totaal zijn er elf kamers beschikbaar. Het is mogelijk om een eigen kamer te reserveren bij beschikbaarheid.

De kamers hebben een eigen badkamer met koud water. Dat is even wennen, maar door de warmte is een koude douche ook erg prettig!

De maaltijden worden dagelijks verzorgd door de familie van onze coördinator. Elke ochtend is er een ontbijtbuffet (Westers en lokaal), ’s middags staat er een lokaal buffet voor je klaar als je terug komt van je ochtendproject en in de avond zijn er steeds wisselende gerechten. De maaltijden zijn heerlijk, zeker als je van rijst en Aziatisch eten houdt! De hele dag is er ook brood en beleg aanwezig waar je gebruik van kunt maken. Water en frisdrank is te koop in de accommodatie. Je eet gezellig met elkaar aan een grote tafel in de gemeenschappelijke buitenruimte.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!