Onderwijs project

Sri Lanka

In het bijzondere Sri Lanka werkt Go Pure samen met lokale instellingen die zich richten op verschillende typen onderwijs; kleuteronderwijs, primair onderwijs en na- of bijscholing van Engels. Als vrijwilliger kun je op één van deze mooie projecten aan de slag om de kinderen te ondersteunen met de Engelse taal.

Voorwaarden
De voorwaarden om deel te nemen aan deze projecten zijn als volgt:

 • Minimaal 18 jaar oud
 • Flexibel en geduldig karakter
 • Goede kennis van de Engelse taal (mondeling)
 • Je vindt het leuk om met kinderen of met jongvolwassenen te werken

Je hoeft geen ervaring te hebben in het onderwijs om op een school vrijwilligerswerk te kunnen doen. Je Engels moet goed genoeg zijn om een conversatieles te kunnen houden met kinderen.

Je werkzaamheden bestaan uit het assisteren bij het geven van Engelse lessen. Er is een werkboek en je volgt een ochtendschema. De meeste lessen zijn elke dag van acht uur ´s morgens tot een uur ´s middags. Je bereidt de lessen voor samen met de leraar.

Naast het geven van de Engelse lessen op Sri Lanka, draai je mee met andere activiteiten van de school zoals sport en spel en creatieve workshops. Het is ook afhankelijk van het project waar je wordt geplaatst of je je meer richt op de Engelse taalontwikkeling of het spelenderwijs Engels leren. Bij de peuters (drie tot vijf jaar), wordt bijvoorbeeld de nadruk gelegd op puzzelen, knutselen en het leren van basiswoordjes.

Leeftijdsmogelijkheden (dit kun je aangeven bij je wensen voor projectplaatsing)

 1. Kleuteronderwijs: je helpt een kleuterjuf met het doen van spelletjes en creatieve workshops met kleuters. Deze projecten draaien om spelenderwijs Engels leren. Vaak zijn de klassen groot en is er weinig individuele aandacht.
 2. Basisschool: je geeft ’s morgens les aan de jongste leerlingen van groep 1 tot en met 5. Dit is de leeftijd van vijf tot elf jaar.
 3. Naschoolse Engelse lessen: je geeft conversatie bijles aan tieners van tien tot achttien jaar. Dit is in de middag, meestal twee uurtjes. Het niveau verschilt wel erg in deze groepen en er is ook veel leeftijdsverschil. De kinderen zijn vaak erg gemotiveerd. Dit project wordt gecombineerd met een ander community onderwijs project waar je ’s morgens werkt.
 4. Engelse conversatielessen: Twee keer per week worden er ’s middags conversatielessen gegeven aan eerstejaars studenten van de verpleegkundigenopleiding. De leerlingen zijn rond de achttien jaar. Dit project wordt gecombineerd met een ander community onderwijs project waar je ’s morgens werkt. 

Kijk in het menu voor een overzicht van de kosten. We sturen jou altijd een vrijblijvende offerte.

Bij de programmakosten zijn de volgende zaken inbegrepen:

Accommodatie: je verblijft in een vrijwilligershuis bij onze coördinator. Er zijn nette kamers met een eigen badkamer. Je deelt de kamer met een mede vrijwilliger(s). Op aanvraag is het mogelijk een eenpersoonskamer te organiseren, mits er beschikbaarheid is. De kamer beschikt over koud water en een ventilator. Er zijn mogelijkheden om je eigen was te doen en er is een gemeenschappelijke ruimte voor de maaltijden en om elkaar gezellig te ontmoeten.

Maaltijden: alle maaltijden zijn inbegrepen: ontbijt, lunch en avondeten. ’s Morgens is er een ontbijtbuffet met zowel Westers als lokaal eten. Als lunch en avondeten is er een Sri Lankaans buffet, bestaande uit voornamelijk rijst en curry. Af en toe wordt er een pasta-avond of een barbecue-avond gehouden. Bottle drinkwater is inbegrepen en frisdrank is te koop in de accommodatie.

Internet: de accommodatie beschikt over draadloos internet. Zo is het mogelijk om contact te onderhouden met het thuisfront. Echter, houd er rekening mee dat de WiFi soms wel en soms niet werkt. Dat is normaal in een ontwikkelingsland.

Transport: je wordt opgehaald vanaf het vliegveld in Colombo. Dit ligt op ruim 2 1/2 uur rijden van de accommodatie. Je wordt per auto of minivan opgehaald. De pick-up is inbegrepen in de deelnemersbijdrage. Heb je ook een drop-off nodig bij vertrek, dan kan dit tegen betaling worden geregeld door de vrijwilligerscoördinator. Je kunt ook met het openbaar vervoer terugreizen naar het vliegveld.

Het transport van en naar de projecten is ook inbegrepen.

Vrijwilligerscoördinator: Onze vrijwilligerscoördinator in Sri Lanka staat voor je klaar en is 24 uur per dag beschikbaar. De eerste dag verzorgt hij een introductie en hij is tevens het aanspreekpunt voor al je vragen of problemen aangaande je project.

Hulp bij voorbereiding: We helpen je voor vertrek met alle vragen of problemen die je eventueel hebt. Je woont een voorbereidingsdag bij waarin je wordt voorzien van informatie en tips over wonen en werken in Sri Lanka, cultuurverschillen en wat je kan verwachten van het meewerken op onze partnerprojecten. 

Verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG): voordat je vrijwilligerswerk in het buitenland kan doen dien je een VOG te hebben. Wij kunnen deze gratis voor je aanvragen als je in bezit bent van een DigiD.

Voorbereidingsdag: We nodigen je voor vertrek uit voor een voorbereidingsdag samen met andere vertrekkende vrijwilligers stagiaires bij Go Pure. Tijdens deze voorbereidingsdag gaan we dieper in op onderwerpen als een cultuurshock en het wonen en werken in een lokale gemeenschap in Azië.

Certificaat: om aan te tonen dat je je hebt ingezet voor een ontwikkelingsproject, krijg je bij terugkomst van Go Pure een certificaat.

Donatie aan het project: wij vinden het belangrijk een project ook financieel te steunen, daarom gaat een deel van het bedrag dat je betaalt naar de projecten.

Niet inbegrepen bij de programmakosten zijn:

 • Vliegtickets van en naar Sri Lanka
 • Verplichte reisverzekering
 • Visum voor Sri Lanka 
 • Vaccinaties
 • Overige kosten aan maaltijden buiten de accommodatie
 • Transport van en naar de projecten
 • Eigen kosten voor souvenirs, luxe boodschappen enzovoort.
 • Excursies

Je kunt elke zaterdag van de maand starten met het vrijwilligerswerkprogramma in Sri Lanka. Je wordt opgehaald van het vliegveld (het vliegveld ligt op een afstand van twee uur rijden van je project) en verblijft gedurende het weekend alvast in de vrijwilligersaccommodatie. Op maandag start je met het meewerken op het project. Je projectduur is minimaal twee weken en maximaal 12 weken. Het is niet mogelijk om voor een langere periode een visum te krijgen in Sri Lanka.

Mocht het niet lukken op deze startdata? Het project is flexibel en samen kijken wij naar een oplossing zodat je toch kunt deelnemen.

Tijdens je werk bij het project in Sri Lanka overnacht je in een vrijwilligershuis bij onze coördinator. Het vrijwilligershuis is te vergelijken met een guesthouse, want je overnacht in een mooie ruime kamer, samen met een andere vrijwilliger. In totaal zijn er elf kamers beschikbaar. Het is mogelijk om een eigen kamer te reserveren bij beschikbaarheid.

De kamers hebben een eigen badkamer met koud water. Dat is even wennen, maar door de warmte is een koude douche ook erg prettig!

De maaltijden worden dagelijks verzorgd door de familie van onze coördinator. Elke ochtend is er een ontbijtbuffet (Westers en lokaal), ’s middags staat er een lokaal buffet voor je klaar als je terug komt van je ochtendproject en in de avond zijn er steeds wisselende gerechten. De maaltijden zijn heerlijk, zeker als je van rijst en Aziatisch eten houdt! De hele dag is er ook brood en beleg aanwezig waar je gebruik van kunt maken. Water en frisdrank is te koop in de accommodatie. Je eet gezellig met elkaar aan een grote tafel in de gemeenschappelijke buitenruimte.

Team
In Sri Lanka word je opgevangen door onze vrijwilligerscoördinator en zijn vrouw. De coördinator spreekt goed Engels en is 24 uur per dag voor je bereikbaar bij problemen. Hij heeft jarenlange ervaring met de projecten en vrijwilligers.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!