Community project Cambodja

Cambodja

Buurthuizen en centra in Cambodja bieden vaak een scala aan lessen en opleidingsmogelijkheden voor kinderen, tieners en volwassenen. Denk aan: Engelse lessen, computerlessen, naai opleidingen, technische opleidingen, bouw/klus opleiding, trainingen in gastvrijheid etc. Ze werken over het algemeen met voormalige straatkinderen en kinderen met een moeilijke thuissituatie.

Vrijwilligers worden ingezet om mee te helpen met bestaande lessen en activiteiten als assistent van een lokale leerkracht of runnen zelf lessen en workshops, afhankelijk van je vaardigheden.

Community projecten zijn erg divers, je dag kan elke dag anders zijn. Assisteren bij een lunchprogramma, lessen geven, workshops verzorgen, sport en spelactiviteiten of meehelpen met klusjes in en rondom het buurthuis/centra. Er wordt gekeken naar je vaardigheden.

Voorwaarden

Om als vrijwilliger deel te nemen aan een van onze projecten ben je:

 • Minimaal 18 jaar
 • Het is leuk als je een opleiding of vaardigheden hebt die iets toevoegen aan het project
 • Enthousiast, flexibel, zelfstandig en gemotiveerd
 • Geïnteresseerd in andere culturen
 • Respectvol ten opzichte van een andere cultuur en religie
 • Bereid gepaste kleding te dragen (schouders en knieën altijd bedekt)
 • In staat om je redelijk tot goed te kunnen uitdrukken in de Engelse taal, zowel in woord als in schrift.

Kijk in het menu voor een overzicht van de kosten. We sturen jou altijd een vrijblijvende offerte.

Bij de kosten zijn de volgende zaken inbegrepen:

Transport: Uiteraard word je opgehaald van het vliegveld en word je hier na je vrijwilligerswerk teruggebracht. De projecten liggen in en rondom Siem Reap. Er is een fiets beschikbaar (houd rekening met 50 US dollar borg). Overig transport zoals een tuktuk of moto naar het project zijn voor eigen kosten. Onze lokale partner helpt je bij het regelen hiervan en je kunt vaak samen met andere vrijwilligers de kosten van transport delen.

Coördinatoren: In Cambodja werkt Go Pure met een lokale partnerorganisatie. Zij verzorgen de huisvesting en begeleiding van vrijwilligers. Zij zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of problemen. Daarnaast heb je op het partnerproject waar je geplaatst bent een coördinator die je begeleidt op het project, je werkschema met je doorneemt en je vertelt wat je moet en kan doen.

Hulp bij voorbereiding: We helpen je voor vertrek met alle vragen of problemen die je eventueel hebt. Je woont een voorbereidingsdag bij waarin je wordt voorzien van informatie en tips over wonen en werken in Cambodja, cultuurverschillen en wat je kan verwachten van het meewerken op onze partnerprojecten. 

Verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG): Voordat je vrijwilligerswerk in het buitenland kan doen dien je een VOG te hebben. Wij kunnen deze gratis voor je aanvragen als je in bezit bent van een DigiD.

Training en introductie bij aankomst: Als onderdeel van je vrijwilligerswerk krijg je een tweedaagse introductie bij aankomst in Siem Reap. Samen met de lokale coördinator bezoek je het project en krijg je een uitgebreide uitleg over de gang van zaken. Daarnaast krijg je een guided tour door Siem Reap en volg je een Child Protection training. Deze training is verplicht voordat je begint aan je vrijwilligerswerkperiode. 

Certificaat: Om aan te tonen dat je je hebt ingezet voor een ontwikkelingsproject, krijg je bij terugkomst van Go Pure een certificaat.

Donatie aan het project: Wij vinden het belangrijk een project ook financieel te steunen, daarom gaat een deel van het bedrag dat je betaalt rechtstreeks naar het project.

Projectondersteuning Go Pure: Een fee voor Go Pure wordt door ons gebruikt om de kosten voor promotie, begeleiding, plaatsing en management van het project te dekken. Daarnaast wordt een deel van dit bedrag gebruikt om in Nederland betrokkenheid te creëren voor ontwikkelingssamenwerking. Zonder promotie en begeleiding krijgen onze projecten op de langere termijn geen of niet goed voorbereide vrijwilligers, en kan onze hulp geen stand houden.

Niet inbegrepen bij de programmakosten zijn:

 1. Accommodatie (dit wordt wel voor je geregeld, maar betaal je ter plekke)
 2. Vliegticket van en naar Cambodja
 3. Verplichte reisverzekering
 4. Visum voor Cambodja
 5. Vaccinaties
 6. Overige kosten aan maaltijden en transport buiten het programma
 7. Eigen kosten voor internet, souvenirs, luxe boodschappen enzovoorts
 8. Excursies

Startdata in overleg.

Tijdens je vrijwilligerswerk bij ons partnerproject verblijf je in een guesthouse. Dit guesthouse ligt vlakbij het centrum van Siem Reap en wordt gerund door een lokale familie. Hierin verblijven alle vrijwilligers van Go Pure maar ook vrijwilligers van andere internationale organisaties. We werken met diverse guesthouses die nabij elkaar gelegen zijn. Afhankelijk van de beschikbaarheid wordt je geplaatst. Je hoort voor vertrek bij welk guesthouse je zult verblijven.

Als vrijwilliger beschik je over de volgende services:

 1. Eénpersoons, tweepersoons of driepersoons kamer (afhankelijk van persoonlijke voorkeur en beschikbaarheid bij aankomst) met ventilator
 2. Eigen badkamer met Westers toilet en (vaak koud water) douche
 3. Wekelijkse schoonmaakservice kamers (verschoning bed, handdoek en vloer)
 4. Dagelijks ontbijt met koffie en thee
 5. Gratis drinkwater uit waterfilters in de centrale ruimte
 6. Gratis gebruik van fiets
 7. Gezamenlijke ruimte met kabel TV en computer
 8. Khmer stijl restaurant met goed geprijsde lokale en Westerse gerechten
 9. Receptie met informatie & organisatie over uitstapjes
 10. WiFi internet (gratis)

Team

Onze lokale partnerorganisatie regelt alles rondom de projecten en de begeleiding in Cambodja. Onze partner is gecertificeerd als ‘Child Safe Organisation’ en werkt samen met een team van lokale medewerkers.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!