Fysiotherapie project

Bali

Mocht je ervaring hebben met fysiotherapie, dan is er op Bali een project die jouw hulp hard nodig heeft. Het is een mooi en leerzaam project waar jij fulltime aan de slag gaat als fysiotherapeut. Als vrijwilliger loop je mee met de lokale fysiotherapeut en je leert dus veel van de manier van werken in de Balinese cultuur. Daarnaast kun je goed jouw kennis overbrengen op lokale werknemers op het project. op het project worden drie vormen van therapie geboden:

  • Fysiotherapie: Dit fysiotherapieprogramma richt zich op kinderen die lichamelijk gehandicapt zijn en nog niet onafhankelijk zijn qua mobiliteit. Meestal zijn de kinderen gediagnosticeerd met hersenverlamming, maar er zijn ook kinderen met psychische problemen en het syndroom van Down. Het grootste deel van het programma bestaat uit aangepaste oefeningen zoals spelletjes of leuke dingen doen met elektrisch gereedschap. Het programma omvat fijne motoriek, grove motoriek, houdingscontrole en mobiliteit.
  • Aquatherapie: Het aquatherapie-zwembad op dit project is in 2020 gebouwd in samenwerking met de PURE Foundation. Het aquatherapiebad is uitgevoerd met een warmtepompmachine waardoor het water lekker warm is. Dat is goed om pijn los te laten, stijfheid los te laten en de kinderen te laten ontspannen. Het aquatherapieprogramma wordt gegeven aan de kinderen die een fysiotherapieprogramma doorlopen, maar het zwembad wordt ook gebruikt door andere kinderen, kinderen met speciale behoeften en kansarme kinderen.
  • Sensorische therapie: Sensorische therapie is speciaal ontwikkeld voor kinderen die minder gericht zijn op leren middels theorie en traditionelere lesvormen. Lesgeven wordt gedaan middels een één-op-één systeem; één student met één therapeut. De gegeven lessen zijn afgestemd op de ontwikkeling van de leerling. Over het algemeen krijgen studenten fijne motoriek, grove motoriek en mondmotoriek. 

Na de ochtendactiviteiten zoals yoga en dans, krijgen de kinderen fysiotherapie van 10.30 tot 12.00 in de middag. Vervolgens ga je weer vanaf 13.00 tot 14.30 aan de slag met de sessies. In totaal ben je ongeveer 3 uren per dag bezig met je werkzaamheden. Op het project zijn ongeveer 15 kinderen die fysiotherapie nodig hebben, waarvan enkele kinderen niet in staat zijn om naar het project te komen. Aan jou is de taak om huisbezoeken in te plannen om deze kinderen alsnog van fysiotherapiesessies te voorzien.

Voorwaarden:
• Minimaal 18 jaar
• Ervaring met fysiotherapie
• Enthousiast, zelfstandig, flexibel en gemotiveerd
• Geïnteresseerd in andere culturen
• Bereid om gepaste kleding te dragen (schouders en knieën bedekt)

Kijk in het menu voor een overzicht van de kosten. We sturen jou altijd een vrijblijvende offerte.

Bij de programmakosten zijn de volgende zaken inbegrepen:

Accommodatie: Je overnacht bij het project waar je samen met andere vrijwilligers in een vrijwilligershuis woont. Je deelt met maximaal twee andere vrijwilligers een grote kamer. Als je er behoefte aan hebt om op een eigen kamer te overnachten, geef dit dan duidelijk aan bij je aanmelding. Afhankelijk van de beschikbaarheid proberen we hier uiteraard rekening mee te houden. Je hebt verder de beschikking over een koud water douche en je hebt toegang tot draadloos internet.

Transport: je wordt van het vliegveld in Denpasar opgehaald.

Maaltijden: tijdens de lesdagen zijn het ontbijt, lunch en het avondeten inbegrepen.

Coördinatoren: dit project heeft een eigen vrijwilligerscoördinator, dit is iemand van het project zelf. Deze vrijwilligerscoördinator zorgt er voor dat je je thuis voelt en dat je weet wat je moet en kan doen. Hij of zij is tevens het aanspreekpunt voor al je vragen of problemen aangaande je project en verblijf.

Hulp bij voorbereiding: We helpen je voor vertrek met alle vragen of problemen die je eventueel hebt. Je woont een voorbereidingsdag bij waarin je wordt voorzien van informatie en tips over wonen en werken in Bali, cultuurverschillen en wat je kan verwachten van het meewerken op onze partnerprojecten.

Verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG): voordat je vrijwilligerswerk in het buitenland kan doen dien je een VOG te hebben. Wij kunnen deze gratis voor je aanvragen als je in bezit bent van een DigiD.

Voorbereidingsdag: we nodigen je voor vertrek uit voor een voorbereidingsdag samen met andere vertrekkende vrijwilligers en stagiaires bij Go Pure. Tijdens deze voorbereidingsdag gaan we dieper in op onderwerpen als een cultuurshock en het wonen en werken in een lokale gemeenschap in Azië.

Certificaat: om aan te tonen dat je je hebt ingezet voor een ontwikkelingsproject, krijg je bij terugkomst van Go Pure een certificaat.

Projectondersteuning Go Pure: een fee voor Go Pure wordt door ons gebruikt om de kosten voor promotie, begeleiding, plaatsing en management van het project te dekken. Daarnaast wordt een deel van het bedrag gebruikt om in Nederland betrokkenheid te creëren voor ontwikkelingssamenwerking. Zonder promotie en begeleiding krijgen onze projecten op de langere termijn geen of niet goed voorbereide vrijwilligers, en kan onze hulp geen stand houden.

Niet inbegrepen bij de programmakosten zijn:

  • Ticket van en naar Bali
  • Visum voor Indonesië
  • Verplichte reisverzekering
  • Vaccinaties
  • Overige kosten aan maaltijden en transport buiten het vrijwilligerswerk
  • Eigen kosten voor internet, boodschappen, souvenirs enzovoorts
  • Excursies tijdens je verblijf op Bali

Je kunt bijna elke week starten bij het project op Bail. Je wordt opgehaald van het vliegveld en verblijft gedurende het weekend alvast bij het project, op maandag start je met het meewerken op het project. Mocht het niet lukken om te beginnen op deze startdata, dan gaan we samen kijken naar een oplossing. Het project is flexibel dus meestal kun je dan toch deelnemen.

Je verblijft op Bali in een speciale vrijwilligersaccommodatie, gelegen op loopafstand van het project. Je deelt met maximaal twee andere vrijwilligers een grote kamer. Als je er behoefte aan hebt om op een eigen kamer te overnachten, geef dit dan duidelijk aan bij je aanmelding. Afhankelijk van de beschikbaarheid proberen we hier uiteraard rekening mee te houden.

Tijdens de lesdagen zijn alle maaltijden (Indonesisch eten) inbegrepen. Het project is jaren geleden opgericht voor de kinderen die elders niet terecht konden voor goed onderwijs vanwege hun beperking. Het project is meegegroeid, en leidt deze eerste generaties kinderen nu op tot bakker of kok in het restaurant welke gelegen is op het centrum. Als vrijwilliger heb je hier ook lunch, hoe leuk is dat!

Team
Onze coach staat voor je klaar tijdens je vrijwilligerswerkperiode of stage op Bali.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!