Wildlife Opvang in Thailand

Wildlife Opvang in Thailand

Thailand

Dit prachtige project is opgericht in 2001 in samenwerking met de lokale bevolking. Zij zetten zich al meer dan 20 jaar in voor het beschermen van wilde dieren in Thailand. Hun leefomgeving staat onder druk en ze vallen meermaals in handen van stropers. 

Sinds de oprichting heeft dit project onderdak geboden aan duizenden dieren. Veel van deze dieren worden gerehabiliteerd en weer vrijgelaten in het wild. Degenen die niet meer vrijgelaten kunnen worden, krijgen voor de rest van hun leven onderdak. Hier krijg je de kans om te helpen zorgen voor een grote verscheidenheid aan geredde wilde dieren.

Door het verlies en aantasting van leefgebied worden veel Thaise dieren met uitsterven bedreigd. Ook worden veel wilde dieren illegaal gestroopt om te worden verkocht als huisdier of te worden gebruikt in toeristische attracties. De geredde dieren krijgen een opvang in een omgeving die zo dicht mogelijk bij de natuur staat om de dieren waar mogelijk weer vrij te laten.

Naast het opvangcentrum is ook een Tijger opvangcentrum. In Thailand leven nog maar 150 tijgers in het wild en dit staat onder druk wegens stroperij. De geredde tijgers komen uit het wild-toerisme en werden mishandeld om met mensen op de foto te gaan. Deze tijgers kunnen nooit meer terug in het wild, maar hebben hier een nieuwe kans op een gelukkig leven in de uitgestrekte leefgebieden.

Ook zijn er twee hospitalen. Een voor wildlife, de ander voor honden en katten. Voor dierenartsen en dierenarts assistenten (in opleiding of afgestudeerd) een geweldige kans om met deze prachtige dieren te werken als vrijwilliger.

Het werk in het opvangcentrum is volledig hands-off. Vrijwilligers hebben geen fysieke interactie met de dieren, maar helpen bij het geven van de essentiële zorg. Denk hierbij aan voeren, het schoonmaken van verblijven en het geven van stimulatie in de vorm van gedrags- en omgevingsverrijkingen. Zo kunnen de dieren weer terug uitgezet worden in de natuur.

Als vrijwilliger is je werk uitdagend en veeleisend, maar ook zeer lonend. Een geweldige manier om nieuwe vrienden te maken en om een positieve impact te hebben op het leven van de dieren en de lokale gemeenschap. Je hebt geen ervaring nodig en tijdens je verblijf wordt je ondersteund door de organisatie zodat je veilig kunt werken. 

Je werkzaamheden omvatten onder andere:

 • Het schoonmaken en onderhouden van de verblijven.
 • Meehelpen in het dagelijks reilen en zijlen van het centrum – er is altijd iets te doen!
 • Maaltijden bereiden voor een grote verscheidenheid aan wilde dieren.
 • Voeren en enrichments maken.

Het is mogelijk dit project te combineren met het Olifanten Opvang Centrum in Thailand. Zorg bijvoorbeeld een week voor de wilde dieren, en daarna een week voor de olifanten!

Klik hier voor een overzicht van de kosten

Bij de programmakosten zijn de volgende zaken inbegrepen:

Accommodatie: Tijdens jouw verblijf bij dit bijzondere en goed georganiseerd project slaap je in een leuke bungalow naar Europese standaarden voor 2-4 personen. De bungalows zijn van alle gemakken voorzien. De kamers hebben allemaal een badkamer met douche en toilet. Hou er rekening mee dat warm water in Thailand niet vanzelfsprekend is maar een verfrissende koele douche na een warme dag is heel welkom.

Maaltijden: Alle maaltijden zijn inclusief. Geniet van het heerlijke Thaise eten!

Transport: De pick-up is inclusief. Je wordt opgehaald vanaf het vliegveld van Bangkok.

Vrijwilligerscoördinator: De vrijwilligerscoördinator in Thailand staat voor je klaar en is 24 uur per dag beschikbaar. Tijdens jouw eerste dag in Thailand verzorgt de coördinator een introductie. Je kut altijd terecht met al je vragen of problemen aangaande je project.

Hulp bij voorbereiding: We helpen je voor vertrek met alle vragen of problemen die je eventueel hebt. Je woont een voorbereidingsdag bij waarin je wordt voorzien van informatie en tips over wonen en werken in Thailand, cultuurverschillen en wat je kan verwachten van het meewerken op onze partnerprojecten.

Verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG): Voordat je vrijwilligerswerk in het buitenland kan doen dien je een VOG te hebben. Wij kunnen deze gratis voor je aanvragen als je in bezit bent van een DigiD.

Voorbereidingsdag: We nodigen je voor vertrek uit voor een voorbereidingsdag samen met andere vertrekkende vrijwilligers stagiaires bij Go Pure. Tijdens deze voorbereidingsdag gaan we dieper in op onderwerpen als een cultuurshock en het wonen en werken in een lokale gemeenschap in Azië.

Certificaat: om aan te tonen dat je je hebt ingezet voor een ontwikkelingsproject, krijg je bij terugkomst van Go Pure een certificaat.

Donatie aan het project: wij vinden het belangrijk een project ook financieel te steunen, daarom gaat een deel van het bedrag dat je betaalt naar de projecten.

Niet inbegrepen bij de programmakosten zijn:

 • Vliegtickets van en naar Thailand
 • Verplichte reisverzekering
 • Visum voor Thailand
 • Vaccinaties
 • Overige kosten aan maaltijden in het weekend
 • Eigen kosten voor souvenirs, luxe boodschappen enzovoort.
 • Excursies

Alle projecten beginnen op zondag en eindigen ook op zondag. Go Pure ontvangt wekelijks een update met beschikbare plekken. Wij kijken dan samen welke data jou goed uit zouden komen.

Tijdens jouw verblijf bij dit bijzondere en goed georganiseerd project slaap je in een leuke bungalow naar Europese standaarden voor 2-4 personen. De bungalows zijn van alle Europese gemakken voorzien. De kamers hebben allemaal een moderne badkamer met douche en toilet. Hou er rekening mee dat warm water in Thailand niet vanzelfsprekend is maar een verfrissende koele douche na een warme dag is heel welkom.

Wifi is gratis.

Eens per week worden de kamers schoongemaakt. Beddengoed is aanwezig maar houd er rekening mee dat er geen handdoeken aanwezig zijn. Wel is er een ‘laundry service’ aanwezig. Wel zo handig om voor je weer vertrekt of verder op reis gaat door Thailand even de was te doen.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!