Wildlife Hospital in Thailand

Wildlife Hospital in Thailand

Thailand

Dit Wildlife Hospital werd in 2005 gebouwd en was het allereerste dierenziekenhuis in Thailand. Ze behandelen elk jaar honderden wilde dieren en zijn ook open voor het publiek voor hun huisdieren en vee om zo iets terug te doen voor de lokale gemeenschap. Momenteel zijn er 3 dierenartsen en een klein team van dierenartsassistenten in dienst, en kunnen ze elke week 2 vrijwilligers aannemen. Dit project is voornamelijk observatief, afhankelijk van je vaardigheidsniveau.

De vrijwilligersprojecten lopen elke week van zondag tot zondag en ze verwelkomen het hele jaar door vrijwilligers. Omdat er maximaal 2 vrijwilligers tegelijk geaccepteerd kunnen worden bij het hospitaal zijn de plaatsen zeer beperkt, dus raden we aan om je minimaal 3-6 maanden van tevoren aan te melden.

Om vrijwilligerswerk te doen bij dit project moet je een gekwalificeerde dierenarts, veterinair technicus of veterinaire student zijn in ten minste je derde studiejaar. Houd er rekening mee dat bewijs van je ervaring, afstuderen en/of een schriftelijke ondersteuningsbrief van je school nodig is.

Bij het hospitaal kun je nauw samenwerken met het veterinaire team, observeren en assisteren bij verschillende taken, waaronder:

 • Medische procedures uitvoeren bij zowel wilde als gedomesticeerde dieren
 • Medicijnen toedienen
 • Verblijven schoonmaken
 • Meedraaien in de algemene gang van zaken in het ziekenhuis.

Vrijwilligers van de andere twee projecten helpen ook bij het verzorgen van gemeenschappelijke ruimtes en de honden die hier leven. Werken bij dit project is fysiek veeleisend werk, maar de beloning om te zien hoe de dieren genieten van je inspanningen is onbetaalbaar.

Contacteer ons voor een prijsopgave.

Bij de programmakosten zijn de volgende zaken inbegrepen:

Accommodatie: Tijdens jouw verblijf bij dit bijzondere en goed georganiseerd project slaap je in een leuke bungalow naar Europese standaarden voor 2-4 personen. De bungalows zijn van alle gemakken voorzien. De kamers hebben allemaal een badkamer met douche en toilet. Hou er rekening mee dat warm water in Thailand niet vanzelfsprekend is maar een verfrissende koele douche na een warme dag is heel welkom.

Maaltijden: Alle maaltijden zijn inclusief. Geniet van het heerlijke Thaise eten!

Transport: De pick-up is inclusief. Je wordt opgehaald vanaf het vliegveld van Bangkok.

Vrijwilligerscoördinator: De vrijwilligerscoördinator in Thailand staat voor je klaar en is 24 uur per dag beschikbaar. Tijdens jouw eerste dag in Thailand verzorgt de coördinator een introductie. Je kut altijd terecht met al je vragen of problemen aangaande je project.

Hulp bij voorbereiding: We helpen je voor vertrek met alle vragen of problemen die je eventueel hebt. Je woont een voorbereidingsdag bij waarin je wordt voorzien van informatie en tips over wonen en werken in Thailand, cultuurverschillen en wat je kan verwachten van het meewerken op onze partnerprojecten.

Verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG): Voordat je vrijwilligerswerk in het buitenland kan doen dien je een VOG te hebben. Wij kunnen deze gratis voor je aanvragen als je in bezit bent van een DigiD.

Voorbereidingsdag: We nodigen je voor vertrek uit voor een voorbereidingsdag samen met andere vertrekkende vrijwilligers stagiaires bij Go Pure. Tijdens deze voorbereidingsdag gaan we dieper in op onderwerpen als een cultuurshock en het wonen en werken in een lokale gemeenschap in Azië.

Certificaat: om aan te tonen dat je je hebt ingezet voor een ontwikkelingsproject, krijg je bij terugkomst van Go Pure een certificaat.

Donatie aan het project: wij vinden het belangrijk een project ook financieel te steunen, daarom gaat een deel van het bedrag dat je betaalt naar de projecten.

Niet inbegrepen bij de programmakosten zijn:

 • Vliegtickets van en naar Thailand
 • Verplichte reisverzekering
 • Visum voor Thailand
 • Vaccinaties
 • Overige kosten aan maaltijden in het weekend
 • Eigen kosten voor souvenirs, luxe boodschappen enzovoort.
 • Excursies

Alle projecten beginnen op zondag en eindigen ook op zondag. Go Pure ontvangt wekelijks een update met beschikbare plekken. Wij kijken dan samen welke data jou goed uit zouden komen.

Tijdens jouw verblijf bij dit bijzondere en goed georganiseerd project slaap je in een leuke bungalow naar Europese standaarden voor 2-4 personen. De bungalows zijn van alle Europese gemakken voorzien. De kamers hebben allemaal een moderne badkamer met douche en toilet. Hou er rekening mee dat warm water in Thailand niet vanzelfsprekend is maar een verfrissende koele douche na een warme dag is heel welkom.

Wifi is gratis.

Eens per week worden de kamers schoongemaakt. Beddengoed is aanwezig maar houd er rekening mee dat er geen handdoeken aanwezig zijn. Wel is er een ‘laundry service’ aanwezig. Wel zo handig om voor je weer vertrekt of verder op reis gaat door Thailand even de was te doen.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!