Olifanten Opvang in Thailand

Olifanten Opvang in Thailand

Thailand

Dit prachtige project is opgericht in 2001 in samenwerking met de lokale bevolking. Zij zetten zich al meer dan 20 jaar in voor het beschermen van wilde dieren in Thailand. Hun leefomgeving staat onder druk en ze vallen meermaals in handen van stropers. 

De meeste geredde olifanten hebben tientallen jaren van mishandeling meegemaakt. De overgrote meerderheid werd uitgebuit bij de houtkap. Andere werden gedwongen trucs uit te voeren of werden gebruikt voor bedelen op straat. Het is moeilijk voor te stellen wat een trauma’s ze in hun leven hebben opgelopen.

Het opvang centrum geeft de geredde olifanten de kans om rond te zwerven in een bijna natuurlijke omgeving. De verblijven zijn groot, hebben natuurlijke bomen, meren en weidegebieden. Dit geeft de olifanten de ruimte om te bewegen en te socializen met andere olifanten. Ze krijgen hier de kans om geluk en vriendschap te vinden.

Als vrijwilliger bij dit project ga je werken met andere vrijwilligers uit verschillende landen. Het werk is uitdagend en veeleisend, maar ook zeer lonend. Een geweldige manier om nieuwe vrienden te maken en om een positieve impact te hebben op het leven van de dieren en de lokale gemeenschap. Je hebt geen ervaring nodig en tijdens je verblijf wordt je ondersteund door de organisatie zodat je veilig kunt werken.

Je gaat aan de slag met 25 olifanten. De olifanten moeten gewassen worden en er worden wandelingen met ze gemaakt. Je leert hoe je hun omgeving kunt verrijken, maakt de nachtverblijven schoon en helpt met het oogsten van hun favoriete bomen, planten en gras.

Met veel olifanten is interactie mogelijk, maar omdat de meeste olifanten getraumatiseerd zijn kan dit niet met alle olifanten. Dagelijks worden er werk-schema’s gemaakt waarbij je wordt ingedeeld. Werkzaamheden bestaan uit:

 • Het schoonmaken van de verblijven.
 • Het maken van enrichments.
 • Het voorbereiden van het eten voor de olifanten en natuurlijk voeren.
 • De olifanten wassen en met ze wandelen.
 • Helpen met het opknappen en uitbreiden van de verblijven.
 • Meedraaien in het opvangcentrum – er is altijd wel iets te doen!
 • Twee keer per week mee op harvest, om zo bananenbomen te verzamelen (dit eten de olifanten)

Het is mogelijk dit project te combineren met het Wildlife project in Thailand. Zorg bijvoorbeeld een week voor de wilde dieren, en daarna een week voor de olifanten!

Klik hier voor een overzicht van de kosten

Bij de programmakosten zijn de volgende zaken inbegrepen:

Accommodatie: Tijdens jouw verblijf bij dit bijzondere en goed georganiseerd project slaap je in een leuke bungalow naar Europese standaarden voor 2-4 personen. De bungalows zijn van alle gemakken voorzien. De kamers hebben allemaal een badkamer met douche en toilet. Hou er rekening mee dat warm water in Thailand niet vanzelfsprekend is maar een verfrissende koele douche na een warme dag is heel welkom.

Maaltijden: Alle maaltijden zijn inclusief. Geniet van het heerlijke Thaise eten!

Transport: De pick-up is inclusief. Je wordt opgehaald vanaf het vliegveld van Bangkok.

Vrijwilligerscoördinator: De vrijwilligerscoördinator in Thailand staat voor je klaar en is 24 uur per dag beschikbaar. Tijdens jouw eerste dag in Thailand verzorgt de coördinator een introductie. Je kut altijd terecht met al je vragen of problemen aangaande je project.

Hulp bij voorbereiding: We helpen je voor vertrek met alle vragen of problemen die je eventueel hebt. Je woont een voorbereidingsdag bij waarin je wordt voorzien van informatie en tips over wonen en werken in Thailand, cultuurverschillen en wat je kan verwachten van het meewerken op onze partnerprojecten.

Verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG): Voordat je vrijwilligerswerk in het buitenland kan doen dien je een VOG te hebben. Wij kunnen deze gratis voor je aanvragen als je in bezit bent van een DigiD.

Voorbereidingsdag: We nodigen je voor vertrek uit voor een voorbereidingsdag samen met andere vertrekkende vrijwilligers stagiaires bij Go Pure. Tijdens deze voorbereidingsdag gaan we dieper in op onderwerpen als een cultuurshock en het wonen en werken in een lokale gemeenschap in Azië.

Certificaat: om aan te tonen dat je je hebt ingezet voor een ontwikkelingsproject, krijg je bij terugkomst van Go Pure een certificaat.

Donatie aan het project: wij vinden het belangrijk een project ook financieel te steunen, daarom gaat een deel van het bedrag dat je betaalt naar de projecten.

Niet inbegrepen bij de programmakosten zijn:

 • Vliegtickets van en naar Thailand
 • Verplichte reisverzekering
 • Visum voor Thailand
 • Vaccinaties
 • Overige kosten aan maaltijden in het weekend
 • Eigen kosten voor souvenirs, luxe boodschappen enzovoort.
 • Excursies

Alle projecten beginnen op zondag en eindigen ook op zondag. Go Pure ontvangt wekelijks een update met beschikbare plekken. Wij kijken dan samen welke data jou goed uit zouden komen.

Tijdens jouw verblijf bij dit bijzondere en goed georganiseerd project slaap je in een leuke bungalow naar Europese standaarden voor 2-4 personen. De bungalows zijn van alle Europese gemakken voorzien. De kamers hebben allemaal een moderne badkamer met douche en toilet. Hou er rekening mee dat warm water in Thailand niet vanzelfsprekend is maar een verfrissende koele douche na een warme dag is heel welkom.

Wifi is gratis.

Eens per week worden de kamers schoongemaakt. Beddengoed is aanwezig maar houd er rekening mee dat er geen handdoeken aanwezig zijn. Wel is er een ‘laundry service’ aanwezig. Wel zo handig om voor je weer vertrekt of verder op reis gaat door Thailand even de was te doen.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!