Landschildpadden in Mauritius

Landschildpadden in Mauritius

Mauritius

Op Rodrigues, een klein eilandje wat onderdeel is van het paradijselijke Mauritius, leven de laatste overgebleven landschildpadden die ooit op alle eilanden in de Indische oceaan leefden. Het project ligt aan de zuidkant van het eiland en bestaat uit ruim 20 hectare natuur met bijzondere planten en natuurlijk de reuze-schildpadden.

Op dit terrein bevinden zich ook 11 grotten, boven en onder water. Een prachtig stuk natuur met een duizenden jaren oude geschiedenis. Op het terrein is ook een museum. De geschiedenis van Rodrigues, de geschiedenis van de flora en fauna, en sculpturen van één van de inmiddels uitgestorven soorten reuze-schildpadden gevonden op het eiland worden hier tentoongesteld.

 

 

Als vrijwilliger bij dit bijzondere project ga je hands-on te werk met de dieren. Het project draagt zorg voor de ruim 1200 schildpadden die op het eiland leven.

De dieren worden gewogen en gevoed en dat is met 1200 tortoises een enorme klus. Verder help je mee om het leefgebied te onderhouden en voorlichting te geven aan toeristen en op scholen. Werkzaamheden zijn onder andere:

 • Verblijven van de schildpadden onderhouden.
 • Voedsel voorbereiden en de schildpadden voeren.
 • Aan de slag op de hatchery van de kleine schildpadjes.
 • Voorlichting geven over het bijzondere werk.
 • Onderzoek doen naar de schildpadden hun gewicht en gezondheid.
 • Meehelpen in de moestuin
 • Administratieve werkzaamheden horen ook tot je takenpakket.

Op Rodrigues zelf heb je daarna genoeg tijd om het eiland te verkennen. Bezoek de grotten, of misschien wil jij wel je duikbrevet halen!

Klik hier voor een overzicht van de kosten

Bij de programmakosten zijn de volgende zaken inbegrepen:

Organisatie van accommodatie: Wij regelen de accommodatie. Je verblijft op het eiland Rodrigues, hier hebben ze een speciaal volunteer house. Je betaalt de kosten hiervoor ter plekke.

Coördinator: Onze vrijwilligerscoördinator in Mauritius staat voor je klaar. Hij spreekt Nederlands en is je contactpersoon bij problemen. De eerste dag verzorgt hij een introductie. Verder word je hartelijk ontvangen door de lokale project coördinator op Rodrigues.

Hulp bij voorbereiding: We helpen je voor vertrek met alle vragen of problemen die je eventueel hebt. Je woont een voorbereidingsdag bij waarin je wordt voorzien van informatie en tips over wonen en werken in Mauritius, cultuurverschillen en wat je kan verwachten van het meewerken op onze partnerprojecten.

Verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG): Voordat je vrijwilligerswerk in het buitenland kan doen dien je een VOG te hebben. Wij kunnen deze gratis voor je aanvragen als je in bezit bent van een DigiD.

Voorbereidingsdag: We nodigen je voor vertrek uit voor een voorbereidingsdag samen met andere vertrekkende vrijwilligers stagiaires bij Go Pure. Tijdens deze voorbereidingsdag gaan we dieper in op onderwerpen als een cultuurshock en het wonen en werken in een lokale gemeenschap in Azië.

Certificaat: Om aan te tonen dat je je hebt ingezet voor een ontwikkelingsproject, krijg je bij terugkomst van Go Pure een certificaat.

Donatie aan het project: wij vinden het belangrijk een project ook financieel te steunen, daarom gaat een deel van het bedrag dat je betaalt naar de projecten.

Niet inbegrepen bij de programmakosten zijn:

 • Accommodatie (dit regelen wij wel voor je, de kosten hiervoor worden ter plekke betaald)
 • Vliegtickets van en naar Mauritius en Rodrigues
 • Pick up kosten
 • Verplichte reisverzekering
 • Visum voor Mauritius (kosten afhankelijk van hoelang je verblijft)
 • Vaccinaties
 • Maaltijden (behalve lunch, dat wordt op het project verzorgd)
 • Eigen kosten voor souvenirs, luxe boodschappen enzovoort.
 • Excursies

Je kunt elke maandag van de week starten, met aankomst in het weekend.

Je verblijft in een vrijwilligers accommodatie in de buurt van het Schildpadden project.

De lunch is inbegrepen. Het ontbijt en avond eten moet jezelf organiseren. In de accommodatie is een keuken zodat je ook zelf aan de slag kunt gaan.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!