Elephant Nursery in Thailand

Elephant Nursery in Thailand

Thailand

In Thailand in Chiang Mai hebben we misschien wel een van de leukste wildlife projecten: Elephant Nursery.

Vroeg opstaan om een baby van 600 kilo te baden. Schouder aan schouder gras oogsten met een machete-zwaaiende mahout. Olifantenpoep tot papier maken… Het is niet altijd glamoureus, maar werken in het olifantenkamp in Chiang Mai is een once-in-a-lifetime ervaring – een ervaring waar veel mensen van dromen om dit mee te mogen maken.

Stel je voor dat je off-the-grid gaat naar een natuurbeschermingsfaciliteit in de hooglanden in Noord-Thailand. Accommodatie is verfrissend rustiek. Een rivier kolkt langs het kamp, en je bent omringt door weelderig tropische planten. Zonnepanelen leveren net genoeg stroom om de lichten na het vallen van de avond aan te houden. Dat is een eerlijke weergave van het leven in het Elephant Camp, en vanaf daar wordt het alleen maar beter. Elke ochtend sta je op met het geluid van de junglehoenders. Maar het is waarschijnlijk een ander geluid dat ervoor zorgt dat je bij het krieken van de dag opstaat – het trompetterende geluid van moederolifanten, gevolgd door de zwakkere echo’s van hun kalveren.

De schattige olifantjes op dit project hebben de eerste twee jaar van hun leven een veilige plek nodig om te zogen, en jouw bijdrage aan het Elephant Camp helpt dat mogelijk te maken. Tijdens jouw verblijf op dit dit project breng je veel tijd door met de olifanten.

De dag begint vroeg (rond 6.30 uur), wanneer vrijwilligers naar de rivier gaan om de olifanten te helpen baden voordat ze hun ontbijt krijgen. Daarna hebben vrijwilligers en medewerkers even de tijd om te ontbijten voordat ze zich bezighouden met hun dagelijkse taken, waaronder het oogsten van eten tot het maken van kruidenmedicijnballen voor de olifanten, afhankelijk van het seizoen en wat er in het kamp gebeurt.

Als vrijwilliger werk je samen met het fulltime personeel op het terrein en de faciliteiten. Je wordt ook gevraagd om bezoekers in het kamp te ontvangen en rond te leiden en hen meer te vertellen over het leven van een olifant en waarom deze groep olifanten hier wordt opgevangen.

Een van de grootste uitdagingen in het olifantenkamp is het oogsten van voldoende voedsel om deze grote reuzen gelukkig en gezond te houden. De grotere olifanten wegen gemakkelijk drie of vier ton en ze eten gedurende de dag meer dan 135 kilogram (300 pond). Wanneer ze een kalf zogen, neemt hun dagelijkse voedingsbehoefte aanzienlijk toe. Het dagelijks met het personeel op pad gaan om gras, maïs, bananen en andere lekkernijen te oogsten, maakt een enorm verschil in het leven van deze olifanten. De mensen in dit olifantenkamp werken aan een levensvatbare oplossing voor de crisis in het behoud van olifanten, en jij kunt je bij hen aansluiten.

Klik hier voor een overzicht van de kosten

Bij de programmakosten zijn de volgende zaken inbegrepen:

Accommodatie: Tijdens je verblijf bij de olifanten nursery verblijf je van maandag tot en met vrijdag op het terrein. Je slaapt in een geweldig leuke lodge midden in de natuur met fantastisch uitzicht en met de olifanten als buren. Tijdens je oriëntatie en welkom verblijf je in Chiang Mai in een accommodatie. Op vrijdag word je opgehaald om het weekend door te brengen in Chiang Mai om te genieten. In de weekenden heb je dus alle tijd om de omgeving te verkennen.

Maaltijden: Van maandag tot en met vrijdag zijn je maaltijden inbegrepen. Er wordt gekookt op het project, waar je kunt genieten van heerlijk Thais eten.

Transport: De pick-up is inclusief. Je wordt opgehaald vanaf het vliegveld van Chiang Mai. Verder is het transport van en naar het project ook inbegrepen in de prijs.

Vrijwilligerscoördinator: Onze vrijwilligerscoördinator in Thailand staat voor je klaar en is 24 uur per dag beschikbaar. Tijdens jouw eerste weekend in Thailand verzorgt hij en het team een introductie en hij is tevens het aanspreekpunt voor al je vragen of problemen aangaande je project.

Hulp bij voorbereiding: We helpen je voor vertrek met alle vragen of problemen die je eventueel hebt. Je woont een voorbereidingsdag bij waarin je wordt voorzien van informatie en tips over wonen en werken in Thailand, cultuurverschillen en wat je kan verwachten van het meewerken op onze partnerprojecten.

Verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG): Voordat je vrijwilligerswerk in het buitenland kan doen dien je een VOG te hebben. Wij kunnen deze gratis voor je aanvragen als je in bezit bent van een DigiD.

Voorbereidingsdag: We nodigen je voor vertrek uit voor een voorbereidingsdag samen met andere vertrekkende vrijwilligers stagiaires bij Go Pure. Tijdens deze voorbereidingsdag gaan we dieper in op onderwerpen als een cultuurshock en het wonen en werken in een lokale gemeenschap in Azië.

Certificaat: om aan te tonen dat je je hebt ingezet voor een ontwikkelingsproject, krijg je bij terugkomst van Go Pure een certificaat.

Donatie aan het project: wij vinden het belangrijk een project ook financieel te steunen, daarom gaat een deel van het bedrag dat je betaalt naar de projecten.

Niet inbegrepen bij de programmakosten zijn:

  • Vliegtickets van en naar Thailand
  • Verplichte reisverzekering
  • Visum voor Thailand
  • Vaccinaties
  • Overige kosten aan maaltijden in het weekend
  • Eigen kosten voor souvenirs, luxe boodschappen enzovoort.
  • Excursies

Je kunt elke week starten, met aankomst in het weekend.

Tijdens je verblijf bij de olifanten nursery verblijf je van maandag tot en met vrijdag op het terrein. Je slaapt in een geweldig leuke lodge midden in de natuur met fantastisch uitzicht en met de olifanten als buren. Tijdens je oriëntatie en welkom verblijf je in Chiang Mai in een accommodatie. Op vrijdag word je opgehaald om het weekend door te brengen in Chiang Mai om te genieten. In de weekenden heb je dus alle tijd om de omgeving te verkennen.


Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!