Update Nepal // COVID-19

Hi allemaal,

Het is al bijna weer een jaar geleden dat alles stil is gelegd en vrijwilligers vanuit reisadvies weer terug moesten. Hoe is het nu in Nepal?

Lockdown in Nepal

De situatie in Nepal is al sinds vorig jaar maart heel erg heftig. De bevolking mag al sinds het begin van de pandemie het huis niet verlaten. Er mag dus niet gewerkt worden en er kan geen bezoek worden ontvangen. Per dag zijn er twee uur waarop je boodschappen kan doen en de rest van de dag is alles dicht. Op deze regels wordt door de politie ook streng gecontroleerd. Helaas hebben deze maatregelen voor veel vereenzaming en financiële problemen gezorgd onder de Nepalese bevolking.

Impact lokale projecten

Door de strenge maatregelen die al sinds maart vorig jaar gelden in Nepal heeft iedereen het erg zwaar. Alle projecten hier moesten gesloten worden, de vrijwilligers en stagiaires moesten naar huis en er was dus geen werk meer. Onze lokale partner heeft toen het initiatief in het leven geroepen om mondkapjes te laten maken door vrouwen in een atelier. Deze verkochten ze in Nederland om met het verdiende geld voedselpakketten uit te delen aan gezinnen die het echt nodig hadden.

De voedselpakketten bestaan uit basisbenodigdheden voor één maand. Er zit eten in en zeep voor hygiëne. Veel mensen werken als dagloners en hebben dus niet de mogelijkheid om te sparen en een reserve op te bouwen voor situaties zoals deze. Veel families hebben hierdoor dus geen inkomen en geen geld voor eten. De voedselpakketten brengen voor hen een uitkomst.

De toekomst

Zoals eigenlijk overal ter wereld, is de toekomst in Nepal nog onzeker. Deze situatie duurt al bijna een jaar en er is nog geen direct zicht op verbetering. We verwachten dat veel organisaties, hotels en restaurants in Nepal failliet zullen zijn tegen de tijd dat reizen weer mogelijk is. Of de reiservaring in deze landen dan nog hetzelfde is als voorheen, moeten we dus echt afwachten.

Wij duimen voor een goede uitkomst! Tot die tijd houden wij jullie op de hoogte.


Zomer vrijwilligerswerk

Wil jij deze zomer vrijwilligerswerk doen? Wij hebben nog enkele mooie duurzame plekken beschikbaar in Indonesië,...

Zijn jullie ook zo benieuwd hoe het met Sanne in Cambodja gaat? Lees hieronder!

Hi iedereen! Hier mijn 3e blog! Mijn laatste 1,5 week in Cambodja is alweer aangebroken! De tijd vliegt...

Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!