Hoe financier ik mijn stage in Azië?

“Wil jij je horizon verbreden? Een onvergetelijke tijd beleven? Proeven van een nieuwe taal, cultuur en land? Een stap vóór hebben op sollicitanten die geen buitenlandervaring hebben? Kies dan voor een tussenjaar of een stage in het buitenland!” aldus Wil Weg, onderdeel van EP-Nuffic, hét expertise- en dienstencentrum voor internationalisering in het Nederlandse onderwijs.

De vier redenen van Wil Weg waarom stage lopen in het buitenland een goed idee is:

1. Omdat werkgevers internationale ervaring een pre vinden
Uit onderzoek blijkt dat werkgevers internationale ervaring een pre vinden. Een tussenjaar of een buitenlandse stageperiode op je cv onderscheidt je van de andere sollicitanten. Studenten die in het buitenland hebben gestudeerd of stage hebben gelopen vinden sneller een baan én ze ontvangen een hoger startsalaris dan studenten zonder buitenland ervaring. Ook als je wat wilt bereiken in de onderzoekswereld, is het belangrijk dat je een goed internationaal netwerk opbouwt.

2. Om de persoonlijke ontwikkeling die je doormaakt
Je sociale en culturele vaardigheden worden door een verblijf in het buitenland aangescherpt. Het is een spannend avontuur. Je moet een hoop regelen en je zien te redden in een nieuwe omgeving. Je komt sterker en wijzer terug. Door je contacten met andere culturen krijg je ook een spiegel voorgehouden: je leert jezelf en je eigen cultuur beter kennen. Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat mensen die een periode in het buitenland hebben gewoond, beter zijn in het bedenken van creatieve oplossingen voor problemen waarmee ze geconfronteerd worden.

3. Omdat het een geweldige ervaring is
Tijdens je tussenjaar of stage in het buitenland leer je veel nieuwe mensen kennen en je maakt gemakkelijk vrienden onder de andere studenten waarmee je samenwoont. Je leert een andere wereld kennen door je verblijf in een ander land. Niet even als toerist, maar voor langere tijd als inwoner. Je leert het leven en de mensen daar goed kennen. Je verkent je nieuwe woonplaats en vaak ook het land en de regio. Voortaan zal je met andere ogen naar Nederland kijken.

4. Omdat het een unieke kans is
Als je straks een baan, een hypotheek en wellicht kinderen hebt, kun je niet zomaar meer een tijd naar het buitenland vertrekken. Nu wel. Dus grijp die unieke kans!

Nu horen we je denken: natuurlijk lijkt me een stage in het buitenland geweldig, maar ik heb als student weinig geld. Goed nieuws: de Europese Unie verstrekt beurzen voor studenten die een tijdje in het buitenland willen studeren of stage willen lopen.

Op de website van WilWeg vind je alle mogelijke beurzen. Je kunt selecteren op werkveld of bestemming. Er zijn specifieke eisen en mogelijkheden per beurs. Klik hier voor een overzicht van alle beurzen, de gestelde eisen en de aanvraagprocedures. Wie weet zit jij dan binnenkort als PURE! stagiaire gesponsord in Azië!

Meer informatie over een stage in het buitenland via PURE! vind je hier.


Blog Robin & Femke in Nepal: inpakken, afscheid nemen en wegwezen

Inpakken, afscheid nemen en wegwezen Robin en Femke vertrekken over morgen naar Nepal en delen hun ervaringen...

Filipijnen // covid-19 update

Hi allemaal, Leuk dat jullie weer meekijken met een nieuwe update. Deze week vertellen we jullie...

Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!