Bali UPDATE // Hoe gaat het in Bali?

BALI UPDATE // Wij hebben een nieuwe update voor jullie! Deze keer alles over de ontwikkelingen op Bali.

Hoe gaat het op Bali?

Hi allemaal,

Wat leuk dat jullie weer meekijken naar een nieuwe update.

Zoals jullie in onze vorige updates hebben kunnen lezen, hebben onze lokale partners allemaal veel last van de impact van Covid-19. Voor Bali geldt dit niet anders. De scholen zijn gesloten en al het toerisme, zowel binnenlands als buitenlands, ligt plat. Veel mensen hebben hierdoor dus geen inkomen.

De impact op Bali

Onze lokale partner op Bali heeft het zwaar. Ze doen wat ze kunnen om de projecten draaiende te houden. De school die zij runnen is momenteel nog open, maar er zijn aangepaste uren en er mag maar een klein aantal kinderen per dag komen. Op deze manier hopen ze toch dat de kinderen structuur en niet te veel achterstanden krijgen.

Op de rest van het eiland zijn vele scholen gesloten en hebben veel mensen geen werk meer. Dit heeft gevolgen voor de gezinnen op Bali. Zoals in veel Aziatische landen het geval is, zijn er veel mensen afhankelijk van hun werk in de toeristische sector. Zij hebben dus momenteel geen tot zeer weinig werk, geen inkomen en meer armoede.

Op Bali worden de mensen ingelicht over de impact van het virus door vele video’s en nieuwsitems op de Indonesische televisie. Het dragen van een mondmasker is verplicht en er staan ook hoge boetes op wanneer dit niet wordt nageleefd. Ook op scholen worden de kinderen onderwezen over het wassen van handen en het houden van afstand. Desinfectiemiddel voor de handen kan niet iedereen betalen, dus er wordt doorgaans voornamelijk gebruik gemaakt van gewone handzeep.

De toekomst

Voor onze lokale partner op Bali is de toekomst erg onzeker. Ze moeten echt afwachten wat er gaat gebeuren nadat iedereen is gevaccineerd. Wat zullen de reisrestricties worden? En voordat dit gebeurt is zijn we alweer maanden verder…. er is dus veel onzekerheid bij de lokale bevolking en iedereen is wat angstig naar de toekomst. Ook al probeert men positief te blijven.  Momenteel zijn de binnenlandse grenzen al een aantal keer open gegaan, om het toerisme tussen de Indonesische eilanden te stimuleren. Echter, bleken toen steeds de besmettingsaantallen op te lopen, dus werden de grenzen ook weer gesloten. De grote vraag en onzekerheid bij ieder in Bali is dus hoe het land er straks voorstaat en consequenties van COVID-19 op algehele armoede van dit land.

We zullen moeten afwachten…

Tot die tijd, stay safe!


Een film over Nepal!

Nepal: het land dat bekend staat om de warme mensen en de prachtige natuur. Droom weg...

Sri Lanka update // covid-19

HOE GAAT HET NU IN SRI LANKA? Hi allemaal, Leuk dat jullie weer mee kijken naar...

Ontvang onze nieuwsbrief

Nieuws, reisverhalen en meer!